Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Bimbó út 139/B

1026 Budapest

Kövess minket

Tények és tévhitek – a fogászati implantáció

Implantáció - fogbeültetés

Tények és tévhitek – a fogászati implantáció

Igaz vagy nem igaz? Tudja a választ? Tények és tévhitek a fogimplantációval kapcsolatban.
Előző blogbejegyzésünkben a tényeket közöltük a fogbeültetéssel kapcsolatban. Most nézzük a leggyakoribb félelmeket!!

Gyakran találkozunk olyan félelmekkel, tévhitekkel, melyek elbizonytalanítják, esetleg ellenérzést váltanak ki az emberekben a fogpótlás legmodernebb lehetőségével az implantációval, fogbeültetéssel kapcsolatban.
Segítünk eligazodni a hiedelmek útvesztőjében.

 

 

Az implantátum kilökődhet

Sokan tartanak a beültetett implantátum anyagától, a titántól, hogy kilökődhet a szervezetből.
A beavatakozások során a Nobel Boocare cég által forgalmazott implantátumokat alkalmazzuk, mely cég az iparág leghosszabb, több mint 50 éves múlttal büszkélkedhet az innovatív fogászati kutatások terén végzett tudományos kutatásban és fejlesztésben. A NobelProcera cég eredetiségi tanúsítványt biztosít a felhasznált anyagokról mind az orvosok, mind a fogászati laboratóriumok számára minden termékéhez. Ezen tanúsítványok igazolják a Nobel Biocare és a NobelProcera elkötelezettségét az iránt, hogy a fogászati szakemberek biokompatibilis és bizonyítottan jó minőségű ötvözeteket ültetnek be, amelyek mind esztétikai, mind funkcionális szempontból tökéletes megoldást nyújtanak a páciensek számára.
A fenti anyagtisztatsági biztonság miatt nagyon kevés esély van a kilökődésre. Ha az mégis előfordul, a kilökődést sosem az implantátum okozza önmagában, hiszen az titániumból készül, ami biofém, ezért a szervezet elfogadja. A sikertelenség mögött egyéb inkább egyéb tényezők szerepelhetnek: dohányzás, rossz szájhigiénia, elhanyagolt, kezeletlen csontritkulás vagy cukorbetegség.
Jó egészségi állapot esetén az implantáció sikeressége közel 100%-os.

 

Az implantáció nagy fájdalommal jár.

Sokakat a fogbeültetéstől a fájdalom ténye riaszt el, holott egy nagyon kíméletes szájsebészeti eljárásról van szó, mely helyi érzéstelenítésben történik. Pácienseink többsége a műtét után azt tapasztalta, hogy a vártnál sokkal kevésbé volt számukra megterhelő az implantáció. Elmondásuk szerint a foghúzás utáni állapot gyakran kellemetlenebb volt, mint a fogbeültetést követő.

 

Az implantátum behelyezése komoly műtéti beavatkozást igényel

A fogászati implantáció nem kellemetlenebb mint egy megszokottabb, elfogadottabb fogászati kezelés.
Ugyan teljesen steril körülmények között, helyi érzéstelenítésben történik de ugyanolyan fogászati kezelésnek számít, mint egy egyszerű fogtömés. Időben sem sokkal hosszabb annál. Egy implantátum behelyezéséhez ideális esetben 30 perc szükséges.

Hogyan történik az implantáció? Itt mindent megtudhat a beavatkozásról.

A fogászati implantáció drága megoldás

Sokan a beavatkozás költségétől tartanak a legjobban. Az árát tekintve nyilván nem az olcsó fogászati beavatkozások közé tartozik, de az implantáció költségeinek mérlegelésekor figyelembe kell venni, hogy az implantátum egy életre szól. A rá épülő felépítményt,  a koronát lehet cserélni rajta, de  ezek esetében is minimum 10 éves távlatokban kell gondolkodnunk.

Számoljunk! A foghiány kezelésére alkalmazott híd készítésének esetében – ami a szomszédos fogak lecsiszolásával is jár –  legalább 3 koronával kell számolnunk, és ezek élettartama sem örök. Ez a döntés továbbá előrevetíti a szomszédos fogak későbbi kezeléseit is. Ezen költségeket is figyelembe véve, már nem biztos, hogy az implantáció a drágább megoldás, különös tekintettel annak gyors beépítésére, és komfortos voltára.

 

 

A témával kapcsolatos videónk

Amannyiben egyéb kérdések merülnének fel a fogbeültetéssel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal. Nincs egyedül fogászati problémájával kapcsolatban!
Segítünk a döntésben! – SoulDental – A mosoly szakértője

Kérdése van?

    Időpontot szeretne?

    Kapcsolódó blogbejegyzéseink

    No posts were found.

     
    Tartalom