Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Zugligeti út 60.

1121 Budapest

Kövess minket

Szorongás nélkül a fogorvosnál

Szorongás nélkül a fogorvosnál

 Nem csak álom a szorongás nélküli fogászat!

Ön is azok közé tartozik, akiknek összeszorul a gyomra, megremeg a lába, ha szóba kerül a fogorvos? Akiknek rögtön elmúlik minden fájdalma, amint a rendelőbe lépnek? Netán már volt, hogy inkább elmenekült a kezelés elől, pedig már nagy nehezen rászánta magát? Vagy csak ismer ilyen embert?:)

 

A félelem és szorongás a fogorvosnál több mint csak egy rossz érzés, komoly probléma!

Hiszen ezen  tünetek legsúlyosabb következménye a fogorvosi látogatások évekig történő halogatása – ami miatt az eleinte még könnyedén kezelhető apró probléma is súlyossá válhat.
A fogorvostól, a fogászattól való félelem meglehetősen gyakori probléma. Bárki érintett lehet, nem kell kellemetlenül éreznie magát. Nincs egyedül a problémával kapcsolatban.
Hogy miért van ez? A legtöbb esetben a rossz tapasztalatokban keresendő a magyarázat. Iskolai fogászaton megesett rémtörténetek, gyermekkori fogászati kezelések borzalmas élményei, esetleg felnőttként elszenvedett sikertelen kezelések emlékképei, keserű tapasztalatai a kiváltó okok.
A fájdalomtól való félelem is visszatartó erejű lehet a fogorvosi látogatásokkal kapcsolatban. Valamiért a fogfájást, a szájban érzékelt fájdalmat különösen rosszul toleráljuk.

 

Gondolná, hogy egy fogászati kezelés egyszerre lehet félelemmentes és fájdalommenetes?

Fogászati központunkban nagy hangsúlyt fektetünk a fájdalommentes fogászati élményre.
Fontosnak tartjuk a beavatkozások alatt használt érzéstelenítő használatát. Nálunk nem szégyen kérni az orvost, hogy alkalmazza. Olyan készítményeket használunk, melyek gyorsan, biztosan és kellően hosszú ideig hatnak.

Fogászatunk nyitott az innovatív megoldások iránt. Köztudottan a modern fogászati  eljárások egyik legfőbb ismérve az, hogy azok minél kevesebb tortúrával járjanak, illetve minél rövidebb ideig tartsanak. Nálunk a legmodernebb eljárásokat találja.
A mai modern fogászati kezelések már egyáltalán nem fájnak, maximum a múló kellemetlenség szintjét ütik meg.

 

A fájdalom tehát fizikailag nem okozhat már problémát, fejben viszont annál inkább Épp ezért rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk az empatikus megközelítésre is. Tudjuk, hogy a félelem leküzdésére türelemre, empátiára és időre van szükség. Figyelünk arra, hogy Ön a kezelés egész időtartama alatt biztonságban érezze magát. Fogorvosaink és dentálhigiénikusaink fokozottan odafigyelnek az orvos-beteg kapcsolatra, és arra, hogy Ön milyen érzelmi állapotban van a kezelés alatt. Ma már minden fogászat fájdalommentes kezeléseket ígér, de mi ennél is többet szeretnénk!

Célunk, hogy mindenkinél elérjük, hogy  a fogászati kezelések előtt és alatt a szorongás helyett a nyugalomé és mosolyé legyen a főszerep a fogorvostól, fogászati kezelésektől való félelem helyett.
Szeretnénk, ha Pácienseink elégedetten, mosolyogva távoznának a rendelőből, és legközelebbi alkalommal már félelem, szorongás nélkül érkeznének fogászatunkra.

Barátságos légkör, családias hangulat, betegközpontúság, gondos ellátás, empátia, figyelem – ez az, amivel fogászatunkon megalapozzuk a félelem- és szorongásmentes légkört.

 

 

Nem félünk a fogorvostól
Nézze meg  videónkat!

Kérdése van? Írja meg!

    Időpontkérés

    Kapcsolódó írásaink

    Témák, amik még érdekelhetik!