Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Zugligeti út 60.

1121 Budapest

Kövess minket

Navigációs implantáció – egy modern eljárás

Navigációs implantáció – egy modern eljárás

A hónap ajánlata, Időszakos akció - havi ajánlat

Ma már az implantáció is egy biztonságos, szövetbarát, és az esetek 90%-ban sikeres megoldás a foghiány pótlására.

Következik ez abból is, hogy a modern fogászatban történt rohamos fejlődés következtében ma már egyre eltrejedtebb lett a fogászati beavatkozások során az informatikai eszközök használata. Egyik ilyen nagy technológiai újítás a CAD/CAM technológia elterjedése, ami fogászatban a számítógéppel segített tervezést és gyártást jelenti.

Ez a technológia az implantológiában lehetővé teszi, hogy a fogorvos, szájsebész  ne csak egyszerűen –  a hétköznapi szóhasználatban mondják – szabadkézzel dolgozzon, hanem komoly technológiai segítségre támaszkodjon.

A navigációs implantáció során a fogorvos az elkészített CBCT felvétel alapján számítógéppel tervezi meg a beültetendő fogimplantátum helyét, méretét, szögét és a beültetés mélységét. Ezt követően az elkészült tervek alapján egy 3D nyomtatóval egy sebészi sablon nyomtatása történik, melynek segítségével a fogorvos mintegy számítógép vezérelte precizitással tudja elvégezni a beavatkozást.

Az implantáció során rendkívül fontos, hogy esztétikailag és anatómiailag helyes pozícióba kerüljön az implantátum, és ennek megfelelően történjen meg a csontos gyógyulás. Ennek érdekében a navigált implantátumbehelyezés csak előnyökkel szolgál: kis feltárásból vagy lebenyalakítás nélkül elvégezhető, akár korlátozott csontmennyiség esetén is behelyezhető az implantátum csontpótlás nélkül, nagyobb biztonsággal elkerülhetőek a fontos anatómiai képletek, fogak, az arcüreg sérülése. Több implantátum behelyezése esetén a tengelyállások pontos összehangolása miatt a későbbi fogpótlás elkészítését is megkönnyíti valamint végül de nem utolsósorban gyakorlott kézben a műtét ideje is lerövidül.

A beavatkozások során a legkorszerűbb Nobel Guide implantátumrendszereket használjuk, hiszen ezek biztosítják ma a legmodernebb és leghatékonyabb technológiai lehetőségeket.

Hogyan történik a navigációs implantáció?
Kattintson a részletekért!

Konzultációs időpontot szeretne?

SoulDental