Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Bimbó út 139/B

1026 Budapest

Kövess minket

Miért fontos a fogászati ellenőrzővizsgálat?

Miért fontos a fogászati ellenőrzővizsgálat?

A rendszeres fogorvosi ellenőrzővizsgálat alapvető fogaink egészségének megőrzése szempontjából. Mi, a SoulDental Fogászat fogorvosai különös figyelmet fordítunk arra, hogy Pácienseink belássák ennek fontosságát. Hiszen a megelőzés, azaz a prevenció  kulcsfontosságú a kezelés kimenetele szempontjából.

Bizonyára Önnek is van régi tömése, koronája gyökérkezelt foga, esetleg implantátuma. Érdemes a félévenkénti fogkőlevételen túl évente fogászati kontrollon megjelenni, és az esetleges régi, nem jól záródó  töméseket kicserélni, idejében kiszűrni a fogászati gócbetegségeket és az észrevétlenül megbújó elváltozásokat.

E fogászati szűrővizsgálat fényt deríthet a háttérben meghúzódó esetleges gócokra, daganatos elváltozásokra, de lehetőséget nyújt a kezdődő parodontológiai problémák korai felimerésére, és kiváló alkalom a foghiányok pótlási lehetőségeinek megbeszélésére is.
Ne feledje, a korábban észlelt probléma, sokkal könnyebben orvosolható!

Mire számítson az ellenőrzővizsgálat során?

Az állapotfelmérés során fogorvosunk felméri fogainak és ínyének az állapotát. A vizsgálat alatt sor kerül a szájnyálkahártya esetleges jó- és rosszindulatú elváltozásainak felkutatására. Megvizsgáljuk az egyéni szájhigiénia hatékonyságát, fogkövek mennyiségét.

A vizsgálaton tapasztaltak alapján fogorvosunk egy állapotleírást és kezelési tervet készít. Szaktudásuk legjavát adva igyekezve megtalálni a legmegfelelőbb terápiát esetleges fogászati problémájára, melyet egy állapotleírással és kezelési terv elkészítésével össze is foglal.
Tudjon meg mindent a  fogászati ellenőrzővizsgálatról!

Ne várja meg, hogy komolyabb kezelés váljon szükségessé!

Minél korábban derül ki, hogy probléma van, annál könnyebb orvosolni azt. A  komolyabb, hosszadalmasabb, költségesebb kezelést igénylő fogászati probléma legtöbbször a kezeletlenség következményeként alakul ki.
Fogai egészségének megőrzése érdekében  a rendszeres fogászati ellenőrzés és a megfelelő szájhigiénia – melynek része a rendszeres fogkőeltávolítás is – elengedhetetlen. Ha ezekre odafigyel, már sokat tett fogai és általános egészségi állapota védelmében.

Milyen veszélyeket rejt magába a rendszeres fogászati ellenőrzővizsgálat elmulasztása?

A későn felfedezett, előrehaladott állapotban lévő betegségek kezelése komplikáltabb, hosszadalmasabb, és általában költségesebb mint az időben felfedezett problémáké.
Egy kisebb fogszuvasodás az idő múlásával akár a fog elhalásához is vezethet, mely egy már vissza nem fordítható állapot, kezelése pedig jóval komplexebb eljárásokat igényel, mint a szuvas fogé.
Előfordulhatnak enyhe tünetekkel járó problémák  is, mint például a  fogágybetegség,  amelyek elhanyagolt esetben, akár visszafordíthatatlan folyamatokat is elindíthatnak, és akár a  fogak elvesztéséhez vezethetnek. Egy kezeletlen fogbetegség súlyos szövődményekkel, és akár maradandó károsodással is járhat!
Elhanyagolt fogszuvasodás esetében szükség lehet a fog megmentése érdekében gyökérkezelésre, az elhalt területek különböző fogbetétekkel történő fogpótlásra – inlay – onlay betétek -, illetve a fog esetleges eltávolítása esetén a foghiány helyére implantátum beültetésére, vagy egyéb fogpótlás: híd, rögzített, kivehető fogsor készítésére.

Amit garantálunk!

Nálunk nem csak álom a szorongás- és fájdalommentes kezelés! Ön is azok közé tartozik, akiknek összeszorul a gyomra, megremeg a lába, ha szóba kerül a fogorvos? Akinek rögtön elmúlik minden fájdalma, amint a rendelőbe lép? Netán már volt, hogy inkább elmenekült a kezelés elől, pedig már nagy nehezen rászánta magát?

Fogászatunkon a legmodernebb diagnosztikai technológiával várjuk Pácienseinket! A rendelőnkben elérhető diagnosztikai eszközök nem csak meggyorsítják, de kényelmesebbé, tervezhetőbbé és legfőképpen biztonságosabbá teszik a tervezett és szükségessé vált fogászati kezeléseket.

Felkészült szakemberekkel, széleskörű fogászati és szájsebészeti szolgáltatásokkal, jó atmoszférával várjuk. Orvosaink és rezidenseink komoly szakmai munkát folytatnak szakterületükön. Publikációikat, esetleírásaikat, szakmai írásaikat orvosaink saját oldala alatt olvashatja.

Válasszon fogorvost!

mkd-team-image
Dr. Schatz Balázs
orvosigazgató, konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos, esztétikai specialista
mkd-team-image
Dr. Szilágyi Emese
parodontológus fogszakorvos, implantológus
mkd-team-image
Dr. Kende Dóra
Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos, gyökérkezelő specialista
mkd-team-image
Dr. Németh Dániel
konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos, parodontológus rezidens
mkd-team-image
Dr. Tausz Dóra
Fogszabályozó fogszakorvos
mkd-team-image
Dr. Toró Lilla
gyermekfogorvos

Kérdése van? Írja meg!

    Időpontkérés!

    Témák, amelyek még érdekelhetik

     
    Tartalom