Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Zugligeti út 60.

1121 Budapest

Kövess minket

Láthatatlan fogszabályozás – Invisalign fogszabályozó

Láthatatlan fogszabályozás nem más, mint 3D technológiával előállított átlátszó sínes fogszabályozás. Az Invisalign a világ legfejlettebb átlátszós fogszabályozó rendszere.

Fejlesztése során a legfőbb cél az volt, hogy hatékony eszköz legyen, és minden egyes részlete azt szolgálja, hogy előcsalja a mosolyt, amit megérdemel. Mert a lehetőség ott van minden mosolyban!

A kezelés lépésről lépésre, kéthetente cserélendő 3D technológiával előállított műanyag sínek segítségével állítja a fogakat a kívánt helyzetükbe. A sínek pontosan illeszkednek a fogsorra, és minden egyes darabon apró módosítások vannak az előzőhöz képest. Ezek a módosítások mozgatják a fogakat a megfelelő helyre és irányba. A páciens a síneket a nap 20-22 órájában hordja, kivéve az étkezés és fogmosás idejét.

Mivel a módosítások igen aprók, ezért a kezelés során jellemzően nincs fájdalom. A készülék azonnal megszokható, és rendkívül esztétikus, hiszen az átlátszó műanyag gyakorlatilag láthatatlanná teszi mások számára.

Ez a módszer számos előnyel rendelkezik a hagyományos fogszabályozókkal szemben. Nem csak szinte láthatatlan, de kényelmes, higiénikus és rendkívül hatékony.

Csak az Invisalign átlátszó fogszabályozók készülnek a Smart Track anyagból, amely a fogsor kivételesen pontos, kényelmes és kiszámítható szabályozását teszik lehetővé.

AClinCheck technológiával digitálisan feltérképezhető a teljes Invisalign szabályozási folyamat, így a Páciens már a kezelés megkezdése előtt láthatja, hogy végén milyen eredményre számíthat.

Nézzük az előnyöket!

  • Digitálisan megtervezett: 3D technológiával, számítógépes modellezéssel előre látható a végeredmény.
  • Fémmentes: Ellentétben a hagyományos készülékekkel nincsenek fém elemei, a fém készülékekkel szemben kíméletesebben mozgat, mert ez puhább, mivel műanyag.
  • Diszkrét: Esztétikus fogszabályozó készülék, amely viselés közben mások számára  gyakorlatilag láthatatlan.
  • Komfortos viselet: Speciális víztisztán áttetsző, puhább műanyagból készül, fém elemeket egyáltalán nem tartalmaz. Használata során könnyedén elkerülhetők rögzített fogszabályozással járó étkezési, és szájápolási nehézségek.
  • Rendkívüli szabadságot ad: Nem csak étkezéskor, fogápoláskor ad könnyebbséget, de különleges események alkalmával is könnyen eltávolítható. A láthatatlan fogszabályozóval teljes mértékben kiküszöbölhetőek a fogszabályozásból adódó kellemetlenségek.

Az élete a megszokott mederben zajlik, az Invisalign rendszer pedig észrevétlenül dolgozik a háttérben.  Mosolya pedig napról napra változik!

A folyamat

Az Invisalign kezelés folyamata éppen annyira egyszerű, mint amennyire fejlett a technológia., amelyet képvisel.

KONZULTÁCIÓ

A kezelés első lépése egy konzultáció a fogszabályozó szakorvossal, aki véleményt tud mondani arról, hogy az Invisalign láthatatlan fogszabályozó  megoldást kínál-e problémánkra. Amennyiben a válasz igen, akkor a konzultáció során a szakorvos elmondja, hogyan működik ez a fajta fogszabályozás, mi lesz a teendőnk, milyen gyakran kell kontrollra jönnünk.

 

LENYOMATVÉTEL

Ezt követi a lenyomatvétel. Ez alapján a fogtechnikai labor 3D nyomtató technológiával elkészíti az egyedi Invisalign láthatatlan fogszabályozó sínek sorozatát, amely meghatározott ütemű és sorrendű cseréjével azok fogainkat a terv szerint fokozatosan, a kívánt helyre mozgatják.

 

KONTROLLVIZSGÁLAT

A kezelés során a fogszabályozó szakorvos időről időre ellenőrzi a folyamatot. Az előírt viselés mellett általában 1-2 hetente kell sínt váltani.

 

Mi lenne, ha nem gondolkodna azon tovább, „mi lenne, ha”?

Itt a remek alkalom, hogy csatlakozzon azokhoz a milliókhoz, akik megújult mosollyal tekintenek a jövőbe.

Időpontkérés

Fogszabályozó fogszakorvosunk és dentálhigiénikusunk, akik fogszabályozásával kapcsolatban segítségére lehetnek

mkd-team-image
Dr. Tausz Dóra
Fogszabályozó fogszakorvos
mkd-team-image
Ivanov Krisztinka Jordanka
fogászati asszisztens, dentálhigiénikus

Fontos tudni!

A fogszabályozás célja nem csak a szép mosoly, hanem a tökéletes harapás és a fogak öntisztulásának, megfelelő tisztíthatóságának kialakítása is. Ugyanis ha az alsó és felső állkapocs nem megfelelően érintkezik, vagy a fogak nem megfelelően kapcsolódnak egymáshoz és egymásba, ha az alsó és a felső fogsornál nincs meg az egészséges, funkcionális érintkezés, akkor fogaink és egészségünk megőrzése érdekében szükségessé válhat fogszabályozás.
Ezeknek a problémáknak a megoldása felnőttkorban is lehetséges. A fogszabályozó kezeléssel megszüntethető az alsó vagy a felső fogsorra ható bármilyen nem természetes irányú rágóerő, továbbá tehermentesíthető az állkapocsízület. Felnőttkorban sem késő,  hogy a lehető legoptimálisabb illeszkedést hozzuk létre, azaz nem csak hogy tökéletes legyen a harapás, de szép, rendezett a fogsor, és nem utolsó sorban gyönyörű legyen a mosoly!
Ha több információra lenne szüksége, vagy egyéb fogszabályozási lehetőségek is érdekelnék, kattintson oldalunkra! – Fogszabályozás – Felnőttkori fogszabályozás

Ha bizonytalan döntésében, bátran hívja recepciónkat vagy írja meg kérdéseit!

Kérdése van? Írja meg!

    Témák, amelyek érdekelhetik