Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Bimbó út 139/B

1026 Budapest

Kövess minket

Konzultáció – Kontrollvizsgálat

Fogászati konzultáció - dental consultation

Mi történik a fogászati konzultáció során?

Először jár nálunk?

Minden új páciens kezelése egy általános állapotfelméréssel kezdődik. Ez a fogászati vizsgálat teljesen fájdalommentes. Esetleges félelmeit nyugodtan félreteheti, és kényelmesen hátradőlhet a fogorvosi székben, rábízva magát szakemberünk tudására, tapasztalatára. Itt van lehetősége elmondani panaszait, az első találkozás alkalmával felmérjük korábbi fogászati kezeléseinek időtállóságát, elkészítjük digitálisan fogászati anamnézisét. Szükség esetén fotódokumentációt készítünk.

Állapotfelmérés

Az állapotfelmérés során fogorvosunk felméri fogainak és ínyének az állapotát. A vizsgálat alatt sor kerül a szájnyálkahártya esetleges jó- és rosszindulatú elváltozásainak felkutatására. Megvizsgáljuk egyéni szájhigiéniájának hatékonyságát, a fogain található esetleges fogkő mennyiségét.

Diagnosztika

A szükséges diagnosztikai vizsgálatok elvégzése szintén rendelőnkben történik. Fejlett digitális eszközparkunk megkönnyíti a diagnózis felállítását, és így az egyes beavatkozások elvégzését. Helyben található: panoráma röntgen, kisröntgen, lézeres fogszuvasodás-mérő berendezés, 3D CBCT.

Diagnosztika- SoulDental Fogászati Központ

Kezelési terv

A fenti eredmények tükrében készül egy kezelési terv,  ami – szükség szerint –  egyéb szakterületen jártas kolléga szájsebész, fogszabályozó szakorvos, implantológus, gyökérkezelő specialista bevonásával készül el.

Terápia

A szükséges terápia – amennyiben ezt speciális jellege szükségessé teszi – team munkában, összehangolva történik, mindig a megfelelő szakember bevonásával.
Fogpótlások esetén a fogtechnikai laborral egy épületben dolgozunk, ami nemcsak meggyorsítja, de meg is könnyíti az együttműködést.

A fogászati kontrollvizsgálat legközelebb a kezelési terv befejeztével válik ismét aktuálissá.

Milyen veszélyeket rejt magában a rendszeres kontrollvizsgálat elmulasztása?

A későn felfedezett, előrehaladott állapotban lévő betegségek kezelése komplikáltabb, hosszadalmasabb, és általában költségesebb mint az időben felfedezett problémáké.
Egy kisebb fogszuvasodás az idő múlásával akár a fog elhalásához is vezethet, mely egy már vissza nem fordítható állapot, kezelése pedig jóval komplexebb eljárásokat igényel, mint a szuvas fogé.
Előfordulhatnak enyhe tünetekkel járó problémák is, mint például a fogágybetegség,  amelyek elhanyagolt esetben, akár visszafordíthatatlan folyamatokat is elindíthatnak, és akár a fogak elvesztéséhez vezethetnek.
Egy kezeletlen fogbetegség súlyos szövődményekkel, és akár maradandó károsodással is járhat!
Elhanyagolt fogszuvasodás esetében szükség lehet a fog megmentése érdekében gyökérkezelésre, az elhalt területek különböző fogbetétekkel történő fogpótlásra – inlay – onlay betétek -, illetve a fog esetleges eltávolítása esetén a foghiány helyére implantátum beültetésére, vagy egyéb fogpótlás: híd, rögzített, kivehető fogsor készítésére.

Ön mikor járt nálunk utoljára?

A rendszeres fogorvosi kontrollvizsgálat alapvető fogaink egészségének megőrzése szempontjából. Mi a SoulDent Fogászat fogorvosai különös figyelmet fordítunk arra, hogy Pácienseink belássák ennek fontosságát.

A megelőzés, azaz a prevenció  kulcsfontosságú a  kezelés kimenetele  szempontjából.

A fogászati prevenció a szájüreg és a fogazat betegségeinek megelőzését, korai stádiumban való felismerését és kezelését jelenti. A fogászati vizsgálatok által lehetőség nyílik a kialakult betegségek korai kezelésére, növelve ezzel a gyógyulás esélyét, és a gyógyulás gyorsaságát. A rendszeres fogászati kontrollvizsgálat csökkenti a hirtelen tünetek kialakulásának kockázatát is – mint például a fogfájás, fogfájdalom –, amely esetében legtöbbször azonnali beavatkozásra van szükség, mert azonnal szükséges a fájdalom csökkentése, megszüntetése. A fogorvosi kontrollvizsgálatok előre megtervezhetőek, napirendbe illeszthetőek, így kényelmes megoldást nyújtva ezzel fogaink egészségének megőrzésében.

 

Mit tegyen fogai egészségéért a kontrollvizsgálatok között?

A rendszeres fogászati vizsgálatok között ügyeljen  a megfelelő, alapos, rendszeres szájhigiéniára,  panasz észlelése esetén pedig mihamarabb keresse fel rendelőnket!

Tapasztalt  fogorvosaink örömmel állnak rendelkezésére, és szaktudásuk legjavát adva igyekeznek megtalálni a legmegfelelőbb terápiát fogászati problémájára.

Ahhoz, hogy még időben felfedezésre és kezelésre kerüljenek az esetleges fogbetegségek, legalább félévente ajánlott egy kontrollvizsgálat.
Vannak esetek, amikor ez gyakrabban szükséges, például fogágybetegség esetén.
Fontos tudnunk, hogy a legtöbb komolyabb, fájdalmas fogászati probléma a kezeletlenség következményeként alakul ki.

Orvosaink

mkd-team-image
Dr. Schatz Balázs
orvosigazgató, konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos, esztétikai specialista
mkd-team-image
Dr. Szilágyi Emese
parodontológus fogszakorvos, implantológus
mkd-team-image
Dr. Kende Dóra
Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos, gyökérkezelő specialista
mkd-team-image
Dr. Tausz Dóra
Fogszabályozó fogszakorvos
mkd-team-image
Dr. Németh Dániel
konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos, parodontológus rezidens
mkd-team-image
Dr. Masa Roland
konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos
mkd-team-image
Dr. Toró Lilla Réka
parodontológus rezidens orvos

Árak

 • Szájvizsgálat, fogorvosi konzultáció 15'

 • 18 000 Ft

  • szűrővizsgálat
  • fogorvosi konzultáció
 • Szájvizsgálat, fogorvosi konzultáció 30'

 • 25 000 Ft

  • szűrővizsgálat
  • fogorvosi konzultáció
 • Szájvizsgálat, kezelési terv készítése árajánlattal

 • 27 000 Ft

  • kezelési terv
  • kezelési árajánlat

Kérdése van? Írjon nekünk!

  Időpontot szeretne?

  Szívesen olvas fogászati témájú írásokat?