ELÉRHETŐSÉG

1121 Budapest, Zugligeti út 60.

Te..: +36 30 228 3199

NYITVATARTÁS

NYITVATARTÁS:

H. – P.: 08- 20

Sz.: 08-11  Csak időpont!

V.:  ZÁRVA!

Legutóbbi bejegyzések

Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Zugligeti út 60.

1121 Budapest

Kövess minket

Fogtömések

IMG_4977

Fogtömések

Esztétikus töméseink a legkiválóbb minőségű fényre kötő kompozitból készülnek, teljes mértékben igazodva az eredeti fogszínhez. A speciális anyag tökéletes esztétikát eredményez, funkcionális szempontból pedig a tömőanyagok között a legmegbízhatóbb. Minden tömést készítő orvosunk kiemelkedően jó esztétikájú munkát végez, így tömése abszolút beleolvad a környezetébe.

Amalgámtömés – amitől célszerű mihamarabb megszabadulni

Régen a leggyakoribb tömés az amalgámtömés volt. Ma már mi  nem használunk amalgámot a fogtöméshez, mert nem esztétikus, és a felszíne egy idő után korrodálódhat, és kioldódhat belőle a fém, ami mérgező higanyt tartalmaz.
A már nem megfelelő széli záródású és régi amalgámtöméseket célszerű, modern tömőanyagokra cserélni. 

Fogászati rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk a régi amalgámtömések megfelelő védelemben történő eltávolítására.
A tömések eltávolítását a lehető legbiztonságosabban, kofferdam izolálásban, megfelelő exhausztor elszívással végezzük,  hogy ne kerüljön az eltávolított amalgámból felszabaduló mérgező higany a levegőbe.
A kofferdám egy nagyon hasznos és fontos eszköz az amalgámtömés eltávolításakor, mert ez biztosítja, hogy a szervezetbe az eltávolítás során ne kerüljön semmi az amalgám fogtömésből.
A kofferdám izolálásban történő amalgámtömés eltávolítás lényege, hogy az amalgám fogtömést tartalmazó fogat egy gumilepedő segítségével maximálisan izoláljuk, leválasztjuk környezetétől. Így teljesen biztonságos a mérgező amalgám fogtömés eltávolítása.
Az amalgámtömések biztonságos eltávolítását még garantálja az is, hogy fogászati gépeink – a ma már előírt – amalgám-szeparátorral vannak felszerelve.

Betétek – inlay/onlay

A betét, olyan szilárd tömésfajta, amelyet fogtechnikus készít el, lenyomat alapján. Kiterjedése alapján megkülönböztetünk inlay-ket (kisebb méretű) és onlay-kat (nagyobb méretű). Alapanyagát tekintve készülhet fogászati kompozitból, porcelánból és aranyból.

Gyakran előfordul, hogy a fog anyagából a régi tömés és a szuvas területek eltávolítását követően kevés marad, így a fog csak igen nagy töméssel lenne helyreállítható. Az átlagos tömések velejárója a zsugorodás, így a fog és a tömés között rés alakul ki, ahol a baktériumok megtelepedhetnek, újra szuvasodást okozhatnak.
Tehát a tömésekhez képest a betétek élettartama kb. háromszor hosszabb. Gyökérkezeléskor is gyakran készül fogbetét, hiszen a kezelés során a fogak szerkezete meggyengül, könnyen törhet, onlay segítségével viszont a károsodott fogak megmaradhatnak.

Amiben különlegesek vagyunk

A SoulDental Fogászati Központ abban a kivételes helyzetben van, hogy saját praxislaborral rendelkezik. Ennek a legnagyobb előnye, hogy esztétikus fogpótlásaink készítésekor a fogtechnikus saját szemével láthatja a maradék fogak színét, egyedi jellegzetességeit és ez alapján készíti el a megtévesztésig hasonló koronákat, héjakat, hidakat. Minden pótlásunk készítésekor tartunk egy úgynevezett mattpróbát, mely során a félig elkészült pótlás színét, alakját a pácienssel együtt ellenőrizzük a tökéletes eredmény érdekében.

Orvosaink, akik az esztétikai fogpótlásokban segítségére lehetnek

mkd-team-image
Dr. Schatz Balázs
Ügyvezető Igazgató Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos, Esztétikai specialista
mkd-team-image
Dr. Kende Dóra
Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos, gyökérkezelő specialista
mkd-team-image
Dr. Németh Dániel
Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos, parodontológus rezidens
mkd-team-image
Dr. Sebők Vivien Brigitta
Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos

Árak

 • Esztétikai tömés

 • 25 000 Ft

 • 1 felszínű
 • Esztétikai tömés

 • 32 000 Ft

 • 2 felszínű
 • Esztétikai tömés

 • 37 000 Ft

 • 3 felszínű
 • Betétek

 • 100 000 Ft

 • InlayOnlay Gradia
 • Betétek

 • 100 000 Ft

 • Inlay/Onlay Belle Glas
 • Betétek

 • 120 000 Ft

 • Inlay/Onlay E-max

Időpontkérés

Fontosnak tartjuk a tájékoztatást, hisz a pontos utasítások, és azok betartása nagyban hozzájárulnak egy-egy beavatkozás kimenetelének sikeréhez.

Az itt olvasható és letölthető betegtájékoztatónk remélhetőleg segítségére lesz.

Pácienstájékoztatók

Támák, amik érdekelhetik

2018.12.06.

Betétek

„A fogorvosom azt javasolta, hogy tegyünk kompozit onlayt az egyik gyökérkezelt felső négy