ELÉRHETŐSÉG

1121 Budapest, Zugligeti út 60.

Te..: +36 30 228 3199

NYITVATARTÁS

NYITVATARTÁS:

H. – P.: 08- 20

Sz.: 08-11  Csak időpont!

V.:  ZÁRVA!

Legutóbbi bejegyzések

Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Zugligeti út 60.

1121 Budapest

Kövess minket

Fogfehérítés

Fogfehérítés - SoulDental Fogászat

A  fogfehérítési  eljárások iránt egyre nagyobb érdeklődés tapasztalható. Nem mindenkinek tökéletesen fehérek a fogai. Az, hogy kinek mennyire fehér, azaz világos az eredeti fogszíne, genetikai és életmódbeli tényezőktől függ. A fogak színét azok a pigmentszemcsék határozzák meg, amelyek a fogzománcban, illetve az alatta található foganyagban helyezkednek el.
Azonban hiába alapvetően fehér a fogszínünk, sajnos a kor előrehaladtával ez is változhat, mert nagymértékben befolyásolja a fogak színét az olyan ételek és italok rendszeres fogyasztása, amiben mesterséges színezőanyag található.

HOGY MI OKOZHATJA A FOGAK ELSZÍNEZŐDÉSÉT?

Az erős színező hatású élelmiszerek – például feketekávé, cékla – rendszeres fogyasztása hátrányosan befolyásolja a fogak színét. A dohányzás szerepe is jelentős, hiszen az erős dohányosoknál néhány év alatt sárgás elszíneződés figyelhető meg a fogakon.
A nem megfelelő rendszerességgel és hatékonysággal végzett fogápolás is a fogak elszíneződéséhez vezet, mivel ha a lepedék tartósan a fogfelszínen marad, fogkő képződik belőle. A sárgás-barnás színű fogkő nem csak esztétikai szempontból előnytelen.
Mivel a kórokozó baktériumok melegágya, így komoly betegségek, például fogágybetegség kialakulását is elősegíti.

Fogászati rendelőnkben többféle fogfehérítő  eljárás  érhető el.

  • A fogászati fogfehérítés
  • Az otthoni sínes fogfehérítés

Mindegyik esetben az eljárásnak megfelelő PrevDent, Opalessence, Novon White Dental Beauty készítményeket használjuk. Mind az otthoni fogfehérítés, mind a rendelőben történő fogfehérítés biztonságos és fájdalommentes, az eredmény pedig tartós és látványos.
A fogfehérés egy olyan eljárás, mellyel a fogak színén akár 6-8 árnyalatot is világosíthatunk. A fogfehérítés nem csoda, de csodát tesz a fogakkal.

Mindkét esetben célszerű egy fogkőeltávolitást végezni a fogfehérítést megelőzően. Ha bizonytalan lenne a döntésben, segítünk kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb megoldást.

FOGÁSZATI FOGFEHÉRÍTÉS

OTTHONI FOGFEHÉRÍTÉS

BRITESMILE & PREVDENT

A rendelői fogfehérítés előnye, hogy látványos fehéredést eredményez akár 1,5 óra alatt. A fogfehérítés során egy Ph-semleges zselé kerül a fogakra, amit kék fénnyel aktiválnak. Az elszíneződésektől függően 3-szor, esetleg 4-szer húsz perces kezeléseket alkalmaznak, mialatt Ön pihenhet, zenét hallgathat, vagy megnézhet egy filmet. A Brite Smile fogfehérítés eredménye természetesen függ a kiindulási színtől, és attól, hogy az Ön fogai hogyan reagálnak a fogfehérítésre. Az általunk nyújtott fogfehérítés tökéletesen biztonságos, nem károsítja a fogakat, töméseket és a koronákat. A fehérítés hátránya, hogy a fogak átmenetileg érzékennyé válhatnak. Fontos tudni, hogy a fogfehérítés csak a természetes fogakat világosítja ki, a töméseket, koronákat és a hidakat sajnos nem tudja világosítani.

OTTHONI FOGFEHÉRÍTÉS

A fogfehérítést kizárólag egészséges, tiszta fogfelszínen lehet elvégezni. Az eredményesség, és a legszebb fogszín elérése érdekében a fogfehérítést előzze meg egy fogkőeltávolítás, majd a fogfehérítés előtti pár napban érdemes a fogazatot felkészíteni a beavatkozásra. Az Opalessence® fehérítő gélt, egy speciális, az Ön egyéni adottságaira szabott, és fogainak felszínéhez pontosan igazodó sín segítségével viheti fel. A fogfehérítő sínt lenyomatvételt követően laboratóriumunk készíti el. A sín anyaga lágy műanyag fólia, viselése kényelmes. A fogfehérítés eredménye egyénenként változik, hiszen befolyásolja a kiindulási fogszín. Az éjszakai fogfehérítő 16%-os zselét tartalmaz, így a tapasztalatok szerint 3-5 éjszaka elegendő a várt fogszín eléréséhez. Elképzelhető, hogy valakinek elegendő két alkalom, másnak többre van szüksége a szép eredményhez.

DENTALHIGIÉNIKUSAINK, AKIK SEGÍTSÉGÉRE LEHETNEK PROBLÉMÁJA MEGOLDÁSÁBAN

mkd-team-image
Baranyai Bernadett
Dentálhigiénikus, Fogászati asszisztens
mkd-team-image
Ivanov Krisztinka Jordanka
fogászati asszisztens, dentálhigiénikus
mkd-team-image
Lipták Renáta
fogászati asszisztens, dentálhigiénikus
mkd-team-image
Rokszin Nikolett
fogászati asszisztens, dentálhigiénikus

Kérdése van? Írja meg!

Időpontfoglalás

    Szívesen olvas fogászati témával kapcsolatos írásokat?