Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Bimbó út 139/B

1026 Budapest

Kövess minket

Implantáció – teljes foghiány pótlása

Implantáció – teljes foghiány pótlása

A probléma leírása

A 70 év feletti páciens felső fogatlanság miatt keresett meg minket. A diagnosztikai vizsgálatok –  CT felvétel, 3D CBCT – elkészülte után, miután megállapítottuk, hogy megfelelő mennyiségű csont áll rendelkezésre, a fogak pótlásának lehetőségei közül a számítógéppel tervezett navigációs sebészeti implantáció mellett döntöttünk.

A tervezés

A számítógépes terv

Az elkészített sablon

Malo professzor által leírt „all on four” technológia szerint 4 implantátum rögzíti a felső fix fémkerámia pótlást. A mellékelt képen látszik, ahogy számítógépen megterveztük pontosan  a behelyezendő implantátumoknak a helyzetét, majd erre a tervre elkészítették nekünk 3D nyomtató segítségével a műtéti sablont.

Az implantációs beavatkozás

A  felhelyezett 3D sablon az előre preparált műtéti helyekkel. E műtéti technológia különösen előnyös, mivel nem jár lebenyfeltárással, gyorsabb könnyebb gyógyulás eredményez, és kisebb a komplikáció valószínűsége is.

A műtéti sablon pontos rögzítése során az azon meghatározott lyukak minden egyes implantátum ekzakt  helyzetét megadták, így a sablonon keresztül, metszés nélkül, minimál invazív technológiával helyezhettük be az implantátumokat.

A beültetésre váró egyik implantátum képe.

A teljes műtét helyi érzéstelenítésben egy órát sem vett igénybe. A fenti képen láthatóak a bekerült implantátumok.

A páciens korábban teljes fogatlanságára  kivehető fogsort kapott, amely stabilitásának hiányában diszkomfortérzetet okozott neki.
Az implantátumok behelyezését követően azonban azonnal rögzíteni lehetett az implantátumok felépítményeit a kivehető fogsorban, így páciensünk már a műtétet követően egy nagyfokú komfortérzet-javulással távozhatott a rendelőből.

Később elkészültek a végleges, immár nem kivehető, hanem fix pótlások is. Ezek a gyógyulást követően, a műtét után 3 hónap elteltével kerülhettek a helyükre.

E technológiát, amikor egy gerincet négy implantátummal rögzített fix pótlással látunk el all on four technikának nevezzük. E technikát Malo professzor portugál implantológus fejlesztette ki.

A végeredmény

Legvégül pedig felkerült az elkészült híd, melyet e boldog mosoly tesz láthatóvá. Amikor a  pótlás olyan, mintha valódi lenne. Precíz, élethű és természetes.

Az esetet Dr. Németh Dániel kollégámmal közösen láttuk el.

mkd-team-image
Dr. Szilágyi Emese
parodontológus fogszakorvos, implantológus
mkd-team-image
Dr. Németh Dániel
konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos, parodontológus rezidens

Kíváncsi  páciensünk  élményére az implantációs beavatkozással kapcsolatban?

Páciensünknek nagyon megnehezítette az életét a kivehető fogsor viselése. Tanácsunkra vágott bele az implantációba. Kicsit izgult a beavatkozás előtt, de elmondása szerint maga a műtét nagyon gyorsan és fájdalommentesen zajlott. Ezt követően sem érezett kellemetlenséget, mivel nem voltak varratok, sebek a szájában. Gyorsan és teljesen panaszmentesen telt számára a gyógyulási szakasz.

Ami nagyon megkönnyítette az életét, hogy azonnal fogakkal távozott a rendelőből, korábbi kivehető fogsorát ugyanis fixen rögzítettük a behelyezett implantátumokhoz, ami már nagy szabadságot adott a végső fogak behelyezéséig is.

Amikor pedig három hónap elteltével végre ez is megtörtént, új fogak, a végső felépítmény behelyezésénél nagy volt az öröm. Páciensünk abszolút természetesnek érezte azt nem csak látványra, de később elmondása szerint a használat során is. Az evés, a beszéd is sokkal könnyebb, természetesebb és probléma mentesebb lett az implantációs fogpótlás által.
Mesélte később, ezt követően napokig csak mosolyogni szeretett volna. És azóta is ezt teszi.

További esetleírások

Kérdése van? Írja meg!

    Időpontfoglalás konzultációra

    Kapcsolódó írásaink

    No posts were found.

     
    Tartalom