Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Zugligeti út 60.

1121 Budapest

Kövess minket

DentalCoop Fogászat

Rendelőnkben ezért az Önök és az ellátást végzők védelme érdekében 2020. március 25-től az akut fogászati kezelést megelőzően – Magyarországon elsők között –

Covid-19 gyorsteszt segítségével

koronavírus szűrést végzünk!

A fertőzésveszély minimalizálása érdekében rendelőnkben az alábbi biztonsági intézkedéseket vezettük be.

Megnézem


Megnézem

Bemutatkozunk

Bemutatkozunk

2002-ben kezünk alatt újjászületett a DentalCoop fogászat. A magánéletben férj és feleségként sikerült egy harmonikus családot teremtenünk, ez a családias légkör árad rendelőnkben is. Magunk köré álmodtunk egy kiváló specialistákból álló csapatot, akik segítségével megtaláljuk a legjobb megoldást az Ön fogászati problémájára. Szájsebészünk, gyökérkezelő fogszakorvosunk, gyermek fogorvosunk, fogszabályozó fogszakorvosunk és esztétikai specialistánk naprakész a fogorvoslásban, hiszen állandó jelleggel képzik magukat, ahogy rendelőnkbe is folyamatosan vezetjük be az újdonságokat. Modern eszközökkel, digitális panoráma röntgennel felszerelt klinikánkon team munkában dolgozunk, így garantáljuk a területenkénti profizmust, elhivatottságot.

Fontosak számunkra a visszajelzések. Kérjük, legyen segítségünkre az alábbi kérdőív kitöltésével!

KEZELÉSEINK

Fogbeültetés, implantáció

Mi az a fogpótlás  –  fogászati implantáció, fogbeültetés?

A foggyökér mesterséges pótlását nevezzük fogimplantációnak, fogbeültetésnek.

A fogászati implantátumok mesterséges foggyökerek, amelyek tökéletesen beépülnek az állcsontba, biztonságos alapot nyújtva a kivehető, vagy fix fogpótlásnak.

A fogászati implantátum egy titánból készült műfoggyökér, mely funkcionálisan képes helyettesíteni a valódi foggyökeret, erre rögzül később a felépítmény, illetve a különböző fogpótlások. Ez a nagytisztaságú titán teljesen szövetbarát, és lehetővé teszi, hogy az implantátum képes legyen a csontszövettel szorosan kapcsolódni. A fogbeültetési eljárás során a Nobel Biocare cég implantátumait alkalmazzuk.

Egy vagy több fog hiányánál, vagy akár teljes fogatlanság esetén is alkalmazható ez a megoldás.

 

https://dentalcoop.hu/wp-content/uploads/2020/06/Implantátum-3-scaled-300x200.jpg
https://dentalcoop.hu/wp-content/uploads/2017/01/collage-2-300x200.jpg
https://dentalcoop.hu/wp-content/uploads/2017/01/Csavarokkal-rögzített-fogsor-300x200.jpg

Hogy mi szükséges, hogy ebben a kérdésben döntést hozzon?

A fogászati implantáció kapcsán kulcsfontosságú, hogy a megfelelő rendelőt illetve szakembert válasszunk. A DentalCoop Fogászati Központban már 2002 óta végezzük sikeresen az implantációs beavatkozásokat. Szakorvosunk, Dr Szilágyi Emese nagy tapasztalattal rendelkezik az implantációs műtétek területén, kiváló szakértelemmel és precizitással végzi a fogbeültetéseket.

Ha bizonytalan a döntéssel kapcsolatba, olvassa el a fogbeültetés melletti érvekről szóló írásunkat.

5 érv az implantáció – fogbeültetés mellett

Az implantáció, fogbeültetés menete

 

Konzultáció, kezelési terv

Első lépés a diagnózis felállítása, amely egy digitális panoráma röntgenfelvétel és egy 3D-s CT felvétel alapján történik. Az előzetes vizsgálatok alkalmával kiderül, hogy elvégezhető-e az implantátum beültetése. Megállapítjuk, hogy megfelelő-e az állcsont adottsága, a csont mennyisége és minősége. Csonthiány esetén például, egyéb beavatkozások is indokoltak lehetnek. Kiválasztjuk az Önnek leginkább megfelelő implantátum típust, majd Önnel egyeztetve megírjuk a kezelési tervet, melyből írásos ajánlat készül, ez a tervszámla egyértelműen tartalmazza a beavatkozások költségeit.

https://dentalcoop.hu/wp-content/uploads/2017/01/Balázs-és-Emese-konzultál-1-1100x500.jpg

A beavatkozás előkészítése

A fogbeültetést nem lehet elvégezni, ha nem megfelelő a páciens szájhigiéniája, legyen szó ínyproblémáról, fogágybetegségről. Dr. Szilágyi Emese ennek a területnek a szakértője, így a fogbeültetésre érkező páciensek a legnagyobb biztonságban érezhetik magukat.

Fájdalommentes műtéti eljárás

A műtét helyi érzéstelenítésben történik és mivel a csontszövetekben kevesebb az idegvégződés, ezért fájdalomérzettel nem jár a beavatkozás. Enyhe nyomást, rázkódó mozdulatokat érzékelhetnek csupán. Speciális sebészi készülékkel elkészítjük a mesterséges foggyökér helyét és betekerjük az előre megtervezett méretű implantátumokat a csontba. Az implantátum behelyezése után a műtéti szituációtól függően azonnal vagy néhány hét elteltével rákerül az ínyformázó gyógyulási csavar. Ennek az a funkciója, hogy a fogbeültetést követően az íny elnyerje ideális formáját a végleges implantációs pótláshoz.

Gyógyulás

Dr. Szilágyi Emese részletes tájékoztatást nyújt arról, hogy mire kell odafigyelni annak érdekében, hogy a gyógyulási periódusban az implantátumok maximálisan becsontosodjanak, hogy hosszú távon stabilizálódjanak. Általában 2-3 hónap (alsó állcsont) vagy 4-5 hónap (felső állcsont) elég ahhoz, hogy az implantátum annyira rögzüljön, hogy terhelni lehessen, azaz fogat lehessen rá pótolni. Bizonyos esetekben a teljes becsontosodáshoz hosszabb időre, akár egy évre is szüksége lehet.

Ideiglenes pótlás – végleges pótlás

Pácienseink számára ideiglenes koronát vagy hidat biztosítunk, amelynek sajátossága, hogy nem kerül terhelésre, így zavartalanul biztosítja a teljes gyógyulási folyamatot, illetve garantálja az esztétikus megjelenést. A gyógyulási idő elteltével következik a fogpótlás elkészítése. Először az íny védelme alatt gyógyuló implantátumot felszabadítjuk, majd az implantátumra ráillesztjük a felépítményt, amely már kiemelkedik a csont felszínéből, illetve az ínyből is. Ez még nem maga a korona. A felépítmény úgy néz ki, mint egy fogcsonk, amelyet a fogorvos lecsiszolt. Erre lehet majd ráhelyezni a fogtechnikai laboratórium által elkészített fogpótlást, a fémmentes vagy a hagyományos koronát, hidat, esetleg kivehető fogsort.

Egy különleges eljárás – az azonnali implantáció

Azonnali implantáció alatt azt értjük, ha a foghúzás időpontjában történik az implantátum beültetése.
Az implantáció hagyományos menete szerint a foghúzás után 2-3 hónapot várunk, amíg az íny begyógyul, és a csontosodás megkezdődik. Tudni kell azonban, hogy minden foghúzást csont és ínylebomlás követ, így minél később kerül sor az implantációra, annál kevesebb a csont és nehezebben kivitelezhető a fogbeültetés.
Azonnali implantációval ez a kedvezőtlen csontlebontódási folyamat elkerülhető. A csontosodási idő leteltével lehet a végleges fogpótlást elkészíteni, ami lehet fémmentes, esztétikus Procera korona és híd, vagy a hagyományos fémkerámia korona illetve híd.

Az azonnali implantációval kapcsolatban olvassa el írásunkat!

Esetbemutatás- Azonnali implantáció

A fogbeültetés költségei

A fogbeültetés költségei kiszámíthatóak, tehát Ön előre tud tervezni. A költségekkel kapcsoltban három döntést kell meghoznia, de fontos, hogy minden lehetőségről jól informált legyen.

El kell döntenie, milyen típust választ!

Implantátum típusok

 • Nobeli Active implantátum
 • Nobel Replace CC implantátum
 • Alpha Bio implantátum

Felépítmény típusok

 • Titánium felépítmény
 • Cirkónium felépítmény
 • Fixen rögzített felépítmény
 • Csavarozható felépítmény

Pótlás a felépítményre

 • Porcelán leplezésű fémkerámia korona
 • Fémmenetes Procera korona
 • Csavarokkal rögzített fogsor

A felmerülő kérdéseket az implantációs konzultáció keretein belül tudja tisztázni. A kezelőorvosa minden szükséges információt megad Önnek, és javaslatokat tesz a foghiány kezelésének ideális megoldására, majd elkészíti az Ön személyre szabott tervszámláját.

Mit is tartalmaz tehát az implantáció ára?

A minőségi implantátumot (mesterséges foggyökér)
A szájüreg műtéti előkészítését
A helyi érzéstelenítést, a fájdalommentes beavatkozás érdekében
Az implantátum műtéti beültetését
A műtét utáni digitális kontroll panoráma röntgenfelvétel készítését
Orvosi recept felírását (antibiotikum, fájdalomcsillapító)
Egy héttel a műtét után a varratok eltávolítását
Két héttel a műtét utáni biztonsági kontrollvizsgálatot

ÁRAINK

Ön nem kockáztat! – Garanciát vállalunk!

Klinikánkon az elvégzett kezelésekért természetesen garanciát vállalunk. Ennek időtartamát a kezelést végző fogszakorvos egyezteti Önnel, illetve a számlán is feltüntetjük a garancia időtartamát. Fogimplantátumok esetén ez 10 évet jelent. A garancia érvényességének meghatározó feltételei közé tartozik, a fogmű rendeltetésszerű használata, a kezelőorvos utasításainak betartása, a megfelelő szájhigiénia fenntartása, illetve a félévenkénti szájhigiéniás kezelésen való részvétel. Fontos továbbá a hat havonta esedékes díjmentes kontrollvizsgálaton való megjelenés, és évente a röntgen kontroll elvégzése.

Fogesztétika, fogpótlás

Porcelán és direkt héjak

Nem csak színét, hanem alakját is tökéletesíthetjük fogainknak, főleg ha anyagában apró hibák észlelhetőek például fehér folt vagy zománchiány. Ezekre is kiváló megoldás a porcelán héj készítése. Minimális beavatkozás mellett egy vékony 0.5-1 mm-es réteg kerül a fogak felszínére, amellyel azok esztétikai megjelenése kedvezően befolyásolható.

Fémmentes porcelán korona

Abban az esetben, ha fogai többször áldozatul estek a fogszuvasodásnak, ezáltal nagy tömés vagy régi korona található a fogon, az igazán esztétikus megoldást egy olyan porcelán korona nyújtja, mely nem fém alapra készül. A Procera® fémmentes koronákkal nyugodtan mosolyoghat, fogai teljesen természetesek lesznek. Egy, de akár több fog teljes pótlása is megoldható a Procera AllCeram® fogászati rendszerrel. Hosszú távú megoldást jelent, ugyanakkor teljesíti a legigényesebb esztétikai követelményeket is.

Procera rendszer előnyei a hagyományos technológiával készült korona-/hídpótlásokkal szemben:

 • 6 mikrométer pontosságú váz
 • Amerikában, a Procera gyárban optimalizált, specifikus gépek faragják kész zirkónium-dioxid tömbökből. Ezáltal sok hibaforrás kiküszöbölhető (fogtechnikus “szemmértéke”, váz utókezelése során keletkező pontatlanságok, stb.)
 • Amennyiben Nobel implantátumát (élethosszig tartó garancia) elveszti, amelyen Procera technológiával készült pótlás volt, a korona/híd vázát garanciálisan elkészítik az új implantátumra
 • 5 év törési garancia, bizonyos esetekben új lenyomat sem szükséges, hiszen a tőlünk kapott garancia papíron feltüntetett kódszám alapján előkereshető a váz elektronikus képe, amit a gyárban a gépek újra ki tudnak faragni
 • A garancia érvényes a világ összes országában, ahol a Procera technológiát használják

Orvosok, akik készítik : dr. Schatz Balázs, dr. Kende Dóra, dr. Sebők Vivien Brigitta

Inlay/onlay

A betét, olyan szilárd tömésfajta, amelyet fogtechnikus készít el, lenyomat alapján. Kiterjedése alapján megkülönböztetünk inlay-ket (kisebb méretű) és onlay-kat (nagyobb méretű). Alapanyagát tekintve készülhet fogászati kompozitból, porcelánból és aranyból. Gyakran előfordul, hogy a fog anyagából a régi tömés és a szuvas területek eltávolítását követően kevés marad, így a fog csak igen nagy töméssel lenne helyreállítható. Az átlagos tömések velejárója a zsugorodás, így a fog és a tömés között rés alakul ki, ahol a baktériumok megtelepedhetnek, újra szuvasodást okozhatnak. Tehát a tömésekhez képest a betétek élettartama kb. háromszor hosszabb. Gyökérkezeléskor is gyakran készül fogbetét, hiszen a kezelés során a fogak szerkezete meggyengül, könnyen törhet, onlay segítségével viszont a károsodott fogak megmaradhatnak.
Orvosok, akik készítik : dr. Schatz Balázs, dr. Kende Dóra, dr. Sebők Vivien Brigitta

Tömés

Esztétikus töméseink a legkiválóbb minőségű fényre kötő kompozitból készülnek, teljes mértékben igazodva az eredeti fogszínhez. A speciális anyag tökéletes esztétikát eredményez, funkcionális szempontból pedig a tömőanyagok között a legmegbízhatóbb. Minden tömést készítő orvosunk kiemelkedően jó esztétikájú munkát végez, így tömése abszolút beleolvad a környezetébe.
Orvosok, akik készítik : dr. Schatz Balázs, dr. Kende Dóra, dr. Sebők Vivien Brigitta

Kivehető fogsor

Teljes foghiány esetén kivehető fogsort készítünk. Azoknak ajánljuk, akiknél az implantáció lehetősége valami oknál fogva nem áll fenn. Számukra tökéletes megoldást nyújthat a kivehető protézis, melynek megtámasztása teljes mértékben a nyálkahártya feladata. Ha valakinek sorvadt állcsontgerince van, annak a fogpótlás stabilitása nem lesz kielégítő, ez esetben van szükség a ragasztásra.
Orvosok, akik készítik : dr. Schatz Balázs, dr. Kende Dóra, dr. Sebők Vivien Brigitta

Kombinált fogsor

Ha egy páciensük nagy foghiánnyal bír, ám az implantáció anyagi vagy anatómiai okokból kifolyólag nem lehetséges, akkor kombinált fogsort készítünk. A fogpótlás ezen módja fix és kivehető részekből áll, amelyek között a kapcsolódást fém kapoccsal vagy egy esztétikusabb speciális és láthatatlan összekötő elemmel oldjuk meg.
Orvosok, akik készítik : dr. Schatz Balázs, dr. Kende Dóra, dr. Sebők Vivien Brigitta

Híd

Foghiány esetén esztétikailag és funkcionálisan is tökéletes megoldást nyújthat a fogakra rögzített fix pótlás. A foghelyet határoló megcsiszolt fogakra egy- egy koronát helyezünk ezzel közrefogva a műfogat, eltűntetve a hiányt. Tökéletes megoldás lehet az önfeledt mosoly elérésben, továbbá biztosítja a magabiztos és elengedhetetlen rágófunkciót. A hiányzó fogak pótlása fontosabb, mint gondolnánk. Ez különösen kiváltképp érvényes az alsó sorban lévő hiányra, hiszen elmaradása, akár a felső fog elvesztését is okozhatja.
Orvosok, akik készítik : dr. Schatz Balázs, dr. Kende Dóra, dr. Sebők Vivien Brigitta

A DentalCoop abban a kivételes helyzetben van, hogy saját praxislaborral rendelkezik. Ennek a legnagyobb előnye, hogy esztétikus fogpótlásaink készítésekor a fogtechnikus saját szemével láthatja a maradék fogak színét, egyedi jellegzetességeit és ez alapján készíti el a megtévesztésig hasonló koronákat, héjakat, hidakat. Minden pótlásunk készítésekor tartunk egy úgynevezett mattpróbát, mely során a félig elkészült pótlás színét, alakját a pácienssel együtt ellenőrizzük a tökéletes eredmény érdekében.

Fogszabályozás

Hogy Önnek milyen készülékre van szüksége, várhatóan mennyi ideig fog tartani a kezelés és, hogy milyen eredményre számíthat, azt kizárólag egy személyes vizsgálat után a fogszabályozó szakorvosunk tudja megállapítani.

Kivehető készülékekkel

Még a fogszabályozást megelőzően, lehetőség nyílik az úgynevezett fogszabályzás előtti tréner használatára. A tréner, egy kivehető rugalmas gumiból készült kényelmes fogszabályozó, amely harmonikussá teszi az állcsontok növekedését, korrigálja a növekvő fogak helyzetét, és leszoktatja a gyermeket az ujjszopásról, illetve egyéb – a fogak helyes növekedését gátló – rossz szokásokról is.

A tréner a gyermek növekedése során, akár már 4 éves kortól elősegíti a fogak és az állcsontok helyes növekedését, miközben rászoktatja használóit az orron keresztüli levegővételre, valamint a helyes nyelvtartásra és nyelésre. A kutatások vitathatatlanul bizonyítják, hogy az arc-, az állkapocs- és a fogfejlődést döntően befolyásolják ezek a tényezők.
Számos esetben már kizárólag a trénerek használatával megoldódnak a problémák, s a készülék használatával a későbbiekben gyakran elkerülhető a fogszabályozás vagy a fogszabályozó kezeléshez sokszor szükségszerű foghúzás. Amennyiben a későbbiekben mégis szükség lenne rögzített készülékre is, akkor drasztikusan lecsökken a kezelés időtartama.

Rögzített készülékekkel

A felragasztott készülékek készülhetnek hagyományosan fémből, amely olcsóbb és a szájhigiénia szempontjából előnyösebb, mert könnyebb tisztítani és az ételmaradék is kevésbé tapad rá. A fémből készült fogszabályozó lehet ún. önligírozó, amellyel a kezelés lényegesen rövidebb ideig tart. Akinek pedig az esztétika a fontos, az kérheti a porcelán, fogszínű fogszabályzót vagy azt, hogy a nyelv felőli oldalra kerüljön a készülék, azaz belülre.

Ha elkezdődött a kezelés, a készülék típusától függően 2-12 hetente kell rendszeresen megjelenni a kezelőorvosnál aktiváláson. A fogszabályozó kezelések általában 2-2,5 évig tartanak. A felragasztott készülék eltávolítása után nem ér véget a terápia, mert ún. retenciós készüléket kell viselni, amíg a fogak az új helyükön meg nem szilárdulnak. Ez a készülék lehet éjszakai kivehető, vagy felragasztott.

A kezelés során a páciens és a kezelőorvosa között szoros együttműködésre van szükség ahhoz, hogy a lehető legjobb végeredmény szülessen a legkevesebb mellékhatás mellett.
A szájhigiéniára a kezelés teljes ideje alatt kiemelt figyelmet kell fordítani. Naponta háromszori fogmosás mellet speciális fogkefe, fogköztisztító kefe, fogselyem használata szükséges, és esetenként a rendelőben végzett szájhigiéniás kezeléssel kell mindezt kiegészíteni.

Láthatatlanul

A MyClearBrace számítógéppel modellezett, speciális 3D nyomtatási technológia segítségével előre elkészített átlátszó műanyag sínek sorozata, amelyek pontosan illeszkednek a fogsorra. Minden egyes darabon apró módosítások vannak az előzőhöz képest. Ezek a módosítások mozgatják a fogakat a megfelelő helyre és irányba. Napi 20-22 órán át kell hordani, tehát egésznap kivéve az étkezés és fogmosás idejét. A készülék azonnal megszokható, fájdalommentes és rendkívül esztétikus, hiszen az átlátszó műanyag gyakorlatilag láthatatlanná teszi a néző számára. Számítógépes modellezéssel, 3D-ben előre látható az eredmény.

Parodontológia

Fogínysorvadás, fogágybetegség mint népbetegség

A fogágybetegség, köznyelven fogínysorvadás több embert érint manapság, mint gondolnánk. Hazánkban mondhatni népbetegség. A lakosság közel 70%-ánál mutatható ki a fogínysorvadás valamely stádiuma. Kialakulása általában teljesen fájdalommentes, pont ezért veszélyes. Eleinte nehezen észlelhető, később azonban komoly következményekkel jár. Fontos tudni, hogy a kezeletlen fogágybetegség sajnos a fogak elvesztéséhez vezet.

A fogágybetegség kialakulása

A nem megfelelő szájhigiénia következménye a lepedék kialakulása, amely tartós jelenléte minden esetben a fogíny gyulladásához vezet. A fogak felületén egy vékony réteg képződik, amelyet rendszeres szájápolással kellene eltávolítani. Megfelelő fogápolás nélkül azonban a fogazaton a lepedék kikristályosodik és létrejön a fogkő, amelynek felszínét állandóan lepedék borítja, s ez fenntartja a gyulladást. A fogkő eltávolítás (dentalhigiéniás kezelés), illetve a megfelelő szájápolás hatására a gyulladás megszűnik, az íny újra feszes, rózsaszín, egészséges lesz. Ennek hiányában a gyulladás az erre genetikailag hajlamos embereknél mélyebbre, a fog tartószerkezetére ráterjed, ezért fogkő eltávolítást félévente javasolt elvégeztetni. A csontpusztulás következtében gyulladt gócok, tasakok alakulnak ki, amelyet speciális anaerob baktériumok töltenek ki. A fogak a csont folyamatos pusztulása miatt elkezdenek mozogni.

A fogágybetegség tünetei

A fogínygyulladás következtében az íny vörös és duzzadt, felszíne fénylő, valamint igen gyakori az ínyvérzés, amely általában fogmosáskor észlelhető, de spontán is előfordul. Az íny puhább tapintású, mint általában, de jellemzően nem érzékeny. A fogíny duzzanata időnként extrém méretet is ölthet, akár el is takarhatja a fogak egy részét. A fogínygyulladás során egyre kellemetlenebb lehelet alakul ki, amelyet a bakteriális fertőzés okoz. Ez intő jel, amelyre érdemes odafigyelni, tehát, ha valaki a rendszeres fogápolása ellenére is kellemetlennek érzi a leheletét, feltétlenül keresse fel fogorvosát. Amennyiben fogak közötti rések megnyílnak, a fogak vándorolnak, az ínyről a gyulladás már a tartószerkezetre, a csontra is átterjedt, ilyenkor a fogak és az íny között mély tasakok alakulnak ki, melyek tele vannak speciális, gramm negatív baktériummal, amelyek a csontot direkt úton is pusztítják, de a vérkeringésen keresztül toxinokat juttatnak a szervezet egészébe.

A fogágybetegség az egész szervezetre hat

Ez a krónikus gyulladás gócbetegség forrásaként szerepelhet, ízületi gyulladást, hajhullást, bőrgyógyászati panaszokat okozhat. Bizonyos esetekben koraszülést, szív és érrendszeri problémákat idézhet elő. A cukorbetegséget súlyosbítja, illetve a kezelését megnehezíti, ha a fogágy gyulladt, tehát a fogágybetegség kezelése a diabétesz kezelését is nagyban megkönnyíti.

Parodontológus szakorvos

Amennyiben már kialakult Önnél a fogágybetegség, amit akár otthon érzékel, akár kollégáink diagnosztizálják, akkor a lehető legrövidebb időn belül el kell látogatnia a parodontológus szakorvosunkhoz, dr. Szilágyi Emeséhez. A csontpusztulás sok esetben már vissza nem fordítható, de bizonyos esetekben műtéti kezelésekkel ez is lehetséges. A fogágybetegség kezelése ezek ellenére feltétlenül javasolt, hiszen hatására gyulladásmentes állapot érhető el, hiányában viszont az érintett fogak belátható időn belül elvesztésre kerülnek.

Fogínysorvadás kezelésének folyamata

Miután a fogínysorvadás okai különbözőek lehetnek, ebből adódóan a betegség lefolyása, kialakulási formája is egyénenként eltérő lehet, ezért a kezelést egyénre szabottan kell beütemezni. A fogínysorvadás gyógyításának folyamata, illetve annak hossza elsősorban attól függ, hogy a fogínysorvadás mely fázisában kér a páciens orvosi segítséget. A megfelelő szájhigiénia elsajátítása a legelső lépés a fogínysorvadás kezelése során, ebben a dentalhigiénikus segít a páciensnek egy szájápolási tanácsadás keretén belül. Megtanítja egészen pontosan, hogyan kell használni a fogkefét, a fogköztisztító kefét, valamint a fogselymet, és megfelelő szájöblítő terméket ajánl, így lesz teljes a fogazat mechanikus tisztítása. Parodontális kezelés a kürettálás is, melyet már a parodontológus végez. Ez helyi érzéstelenítésben történő kezelés, amely során eltávolításra kerülnek az íny alatti gyulladt szövetek, s így gyakorlatilag megsemmisülnek az ott élő káros baktériumok. A kezelés végén antiszeptikus gyógyszer kerül az ínytasakokba a baktériumok további kifejlődésének megakadályozására. Bizonyos esetekben antibiotikumos kezeléssel kell kiegészíteni a beavatkozást. A kürettálás után 3-4 héttel kontrollvizsgálatra kerül sor, amelynek során orvosa kiértékeli az egyéni szájápolás hatékonyságát, a kezdeti kezelés hatékonyságát és további kezelést, parodontális műtéteket, fogeltávolítást irányozhat elő.

Parodontális műtétek

A nagyon mély fogínytasakok tisztítása, nehéz és fájdalmas lehet, ezért a kezelés helyi érzéstelenítésben történik parodontológus által. A nagyon előrehaladott állapotú parodontitis kezelésnél megeshet, hogy a fogínyt fel kell tárni, hogy orvosa hozzá férjen a mélyebben fekvő gyulladt területekhez is, bizonyos esetekben regeneratív anyagok, csontpótló illetve zománc mátrix protein kerül behelyezésre, ám ezt a műtét végén az ínyt eredeti pozíciójában összevarrják. A beavatkozás egyik fő célja, hogy a mély ínytasakokat teljesen megszüntesse. Ez sokszor azzal jár együtt, hogy a műtét után a fognyak kisebb-nagyobb mértékben szabaddá válik. A szabaddá vált felszín hőre kezdetben érzékeny lehet. Ezt azonban kezelni lehet és az érzékenység a legtöbb esetben spontán is megszűnik. Fontos, hogy az esetlegesen fellépő foghiányok területére implantátumok, vagy parodontális szempontból megfelelően pontos pótlások készüljenek.

Utógondozás

A gyógyulás után fontos fenntartani a szakorvos által elért állapotot, ezért minimum félévente meg kell jelenni a kontrollvizsgálaton, amely során fogkőlevétel, egyéni szájhigiénés tanácsadás, szükség esetén rtg felvétel készítés történik.

Ínyplasztika

Gyulladásmentes ínyrecesszió esetén a fognyak szabaddá válik, mely nem csak esztétikai problémát, de hosszútávon funkcióstabilitás csökkenést okozhat, valamint extrém hideg-meleg érzékenységet, fogmosási nehézséget, fognyaki szuvasodást. Ha ezek az indikációk fennállnak, akár fog, akár implantátum esetében, plasztikai beavatkozással korrigáljuk az íny lefutását, formáját, vastagságát sokszor a szájpadlásból kivett szabadlebeny transzplantátum beültetésével. Extrém ínyduzzanat vagy magas ínyvonal-ínyes mosoly esetén is lehetőség van az íny korrekciójára.

Ajak-nyelvfék metszés

Az alsó vagy felső ajakfék bizonyos esetekben vastag köteges tapadással hosszútávon ínyvisszahúzódást, vagy a fogak között rést okozhat, ezért ilyenkor ennek elmetszését javasoljuk, akár már kisgyermekkorban, akár később fogszabályozó kezeléssel kombinálva. A nyelvfék tapadása pedig beszédhibát, hangképzési nehézséget okozhat, ezért ennek megoldását viszonylag kisgyermekkorban javasoljuk. Ezen műtéteknél gyakran sebészi lézert használunk.

Dentálkópé Gyermekfogászat

Lézeres fogszuvasodás mérés

Az ózonkezelést a kezdeti fogszuvasodás megállítására tudjuk alkalmazni. Fontos tehát a fogszuvasodás pontos mértékének a meghatározása, ehhez azonban az emberi szemmérték nem elég precíz. A lézeres fogszuvasodás-mérő műszer, a diagnodent segítségével a károsodott területet pontosan be tudjuk mérni, mert digitálisan kijelzi a fogszuvasodás mértékét. Ennek az eredménynek a függvénye, hogy kezelhetjük-e a fogat az ózonkezelés módszerével; amennyiben kezdeti stádiumot mutat a bemérő műszer, lehetséges az ózonterápia alkalmazása.

Ózonkezelés / kezdeti fogszuvasodás gyógyítása

A fogszuvasodást hagyományosan csak fogfúrással és a fogállomány- eltávolításával lehetett leküzdeni. A fogorvostudomány dinamikus fejlődésének köszönhetően létezik egy új szuvasodás-terápia a HealOzone. Feltétele, hogy a fogszuvasodás még a kezdeti stádiumában tartson, ezt azonban csak a fogorvos tudja megítélni a lézeres fogszuvasodás-mérő alkalmazásával.

Ózonkezelésnél a fogra egy speciális szilikon sapkát helyezünk, amely szorosan rátapad a fogra és vákumot hoz létre. Ez biztosítja azt, hogy a fognak kizárólag csak a kezelendő részét érje az ózon. Ezt követően 20 másodpercig kezeljük a fogat. Az erősen fertőtlenítő hatású gáz elpusztítja a szuvasodást okozó baktériumok 99,9 százalékát, anélkül hogy azt fúrni kellene. A magas fluorid tartalmú gél, amelyet az ózonkezelés után alkalmazunk, segít a károsodott fogszövet regenerálódásában. A fogaink egészségének megóvása érdekében ajánlott félévente ellátogatni a fogszakorvoshoz, aki még időben felismeri a kezdeti stádiumban lévő problémát.

Barázdazárás

A mélyen barázdált fogakat nehéz tisztán tartani, az ott megrekedt ételmaradék a szuvasodás melegágyát képzi. A gyerekek nehezen férnek hozzá hátsófogaikhoz, így általában ezeknek a fogaknak a romlása gyakran bekövetkezik.

A barázdazárás lényege, hogy a szuvasodásra hajlamos barázdált fogfelszínt kitisztítjuk, majd feltöltjük egy speciális folyékony tömőanyaggal, amely szétterül a barázdákban, majd egy speciális fényre megköt. A tömőanyag így képez védelmet a szuvasodással szemben, akár hosszú éveken át.

Ecsetelés

A kisgyerekek még nem képesek olyan alaposan megtisztítani fogaikat, így fokozottan ki vannak téve a fogszuvasodás veszélyének. A tejfog szuvasodása sokkal gyorsabban terjed el a gyermek fogán, mint azt gondolnánk, ezért külön védelemre van szüksége. Rendelőnkben használunk egy különleges fogvédő krémet, amely megerősíti a fogzománcot, ellenállóbbá teszi a fogat, és egyedülálló módon kiegyensúlyozza a szájüreg savháztartását. Pozitív hatásai mellett még az íze is nagyon kellemes, a gyerekek kimondottan kedvelik.

Fogkő eltávolítás, polírozás

A szájhigiénés kezelés során a fogászati higiénikusunk először teljesen megtisztítja gyermeke fogait a rájuk rakódott lepedéktől és fogkőtől, majd részletesen elmagyarázza és megtanítja gyermekének, hogyan tudja fogait továbbra is tisztán tartani mindennapjai során. A fogakon idővel különböző lerakódások keletkeznek. Ezek közül a legfontosabb a foglepedék, ami a fogakra tapadt baktériumokból és körülöttük képződött puha fehéres mátrixból áll. A nyál oldott ásványanyagai, sók formájában tudnak kicsapódni a lepedékben, így jön létre a sárgás-barnás színű, kemény fogkő. A lepedékben és a fogkövön lévő baktériumoknak két káros hatása van: a fogon fogszuvasodás alakul ki illetve hatására az íny begyulladhat.

Altatás, bódítás

A gyermek gyógyszeres nyugtatása abban az esetben megoldás, ha egy előző kellemetlen fogászati élmény miatt a gyermek nem együttműködő, s emiatt nem végezhetőek el az indokolt kezelések. A gyógyszeres nyugtatást olyan esetekben is alkalmazzuk, amikor az úgynevezett beszoktatási módszer nem éri el eredményét, azonban a fog állapota miatt nem halasztható tovább a szükséges beavatkozás. Bódításra időpontot csak az általunk már megvizsgált gyermek részére tudunk biztosítani, előre leegyeztetve az altató – és gyermek fogorvosunkkal. A gyógyszeres nyugtatást aneszteziológus orvos végzi, aki előzetesen megvizsgálja a kis pácienst, majd beadja a nyugtatáshoz szükséges gyógyszer mennyiséget, édes szirup formájában. A nyugtató hatásától számított 15 perc áll gyermek fogorvosunk rendelkezésére, hogy elvégezze a beavatkozást. Amennyiben a páciens ezek után sem együttműködő, véget ér a fogászati kezelés. A DentalKópé fogászat az erőszakmentességet képviseli, elzárkózik a kényszerítés alkalmazásától. A rendelőben a szülőktől is ezt a magatartási elvet várjuk el.

Gyökérkezelés

Sokan gondolják, hogy a tejfognak nincs gyökere, pedig ez nem így van. Előfordul, hogy a tejfog gyökerében gyulladás jön létre, melynek tünete az ínyen lévő pattanásszerű pukli, gyulladás, amelyből genny is ürülhet. Ilyenkor a fogfelszínen át megnyitjuk a fogacskát és kitisztítjuk a gyökereit, ezzel megszüntetve, csökkentve a gyulladást. A kezelés befejezése egy tömés, amellyel visszazárjuk a megnyitott fogat. A tömés alá egy gyógyszeres paszta kerül, hogy a benn maradt baktériumok is elpusztuljanak.

Tejfog tömés

Ha egy tejfog kilyukadt, azt ugyanúgy kezelni kell, mintha maradandó fogról lenne szó, hiszen a szájüregben folyamatosan termelődnek és terjednek a baktériumok, ezzel veszélyeztetve a már maradandó fogakat is. Töméseink a kiváló minőségű, fluoridos, fényre kötő cementből készülnek, így a kezelést követően gyermeke azonnal ehet, ihat. Minden tömést készítő orvosunk kiemelkedően jó esztétikájú munkát végez, így a tömés abszolút beleolvad a környezetébe.

Kismama fogászat

Él egy sztereotípia a köztudatban, amely szerint a kismamák fogromlásáért a méhében fejlődő magzat kálciuméhsége a felelős. A fogakban lévő kalciumot, nem befolyásolja a pocakban fejlődő csöppség. A megváltozott hormonszint eltérően hat bizonyos szervekre. A száj nyálkahártyájában található ösztrogén receptorok felelősek az ilyenkor fellépő ínygyulladásért. Az áldott állapotban lévő nők napi étkezési száma gyakran megemelkedik, továbbá az édesség utáni vágyuk is megnő. Fontos tényező, hogy felborulnak a táplálkozási szokások is, így sokkal alaposabb szájhigiéniára van szükség ahhoz, hogy az egészséges szintet fent tudják tartani. Ám kismamaként gyakran kisebb szerepet kap a fogápolás, aminek gyakoribb fogszuvasodás, illetve fokozott ínygyulladás a következménye.  Terhesség első időszakában gyakori az émelygés, illetve hányás. A gyomorsav ugyancsak, mint sav képes a fogszuvasodás számára kedvező feltételek kialakításában.

Fogfehérítés, Fogkőeltávolítás

A szájhigiénés kezelés – fogkőeltávolítás

A fogakon idővel lerakódások keletkeznek, amit foglepedéknek nevezünk. A nyál oldott ásványi anyagai sók formájában ki tudnak csapódni a lepedékben, így jön létre a sárgás-barnás színű, kemény fogkő. A lepedékben és a fogkövön lévő baktériumoknak két káros hatása van: a fogazaton fogszuvasodás alakul ki („kilyukad”), illetve hatására az íny begyullad. Az ínyvérzés az ínygyulladás első jele, ám a kezdetben fájdalmatlan ínygyulladás ráterjedhet az egész fogágyra. Így alakul ki a fogágygyulladás (parodontitis), ami hosszú évek múltán a fog meglazulásával, majd elvesztésével járhat. Megfelelő szájhigiénével a foglepedék távol tartható, de a fogkő már csak fogorvosi műszerekkel távolítható el. A kezelést szakképzett szájhigiénikus vagy parodontológus végzi, megközelítőleg egy órán keresztül. Elsőként fogait megtisztítják a rajtuk képződött lerakódásoktól egy ultrahangos eszközzel, illetve szükség esetén kézi műszerekkel megszabadítják a fogat az íny feletti fogkőtől, az esetleges elszíneződéseket homokfúvóval eltávolítják, majd a fogakat átpolírozzák. Második lépésben megismertetik Önt az egyéni szájhigiéne eszközeivel és módjaival. Megtanítják a helyes fogmosásra és a fogselyem-használatra és személyre szabott fogápolási tanácsokkal látják el.

 

Fogfehérítés – Ragyogóan fehér mosolyt szeretne?

Nincs ezzel a vágyával egyedül. A  fogfehérítési  eljárások iránt egyre nagyobb érdeklődés tapasztalható. Nem mindenkinek tökéletesen fehérek a fogai. Az, hogy kinek mennyire fehér, azaz világos az eredeti fogszíne, genetikai és életmódbeli tényezőktől függ. A fogak színét azok a pigmentszemcsék határozzák meg, amelyek a fogzománcban, illetve az alatta található foganyagban helyezkednek el.
Azonban hiába alapvetően fehér a fogszínünk, sajnos a kor előrehaladtával ez is változhat, mert nagymértékben befolyásolja a fogak színét az olyan ételek és italok rendszeres fogyasztása, amiben mesterséges színezőanyag található. Az erős színező hatású élelmiszerek – például feketekávé, cékla – rendszeres fogyasztása szintén hátrányosan befolyásolja a fogak színét. A dohányzás szerepe is jelentős, hiszen az erős dohányosoknál néhány év alatt sárgás elszíneződés figyelhető meg a fogakon.
A nem megfelelő rendszerességgel és hatékonysággal végzett fogápolás is a fogak elszíneződéséhez vezet, mivel ha a lepedék tartósan a fogfelszínen marad, fogkő képződik belőle. A sárgás-barnás színű fogkő nem csak esztétikai szempontból előnytelen.
Mivel a kórokozó baktériumok melegágya, így komoly betegségek, például fogágybetegség kialakulását is elősegíti.

 

 Segítünk Önnek ebben!

Fogászati rendelőnkben többféle fogfehérítő  eljárás  érhető el.

 • A fogászati fogfehérítés
 • Az otthoni sínes fogfehérítés

Mindegyik esetben az eljárásnak megfelelő PrevDent, Opalessence, Novon White Dental Beauty készítményeket használjuk. Mind az otthoni fogfehérítés, mind a rendelőben történő fogfehérítés biztonságos és fájdalommentes, az eredmény pedig tartós és látványos.
A fogfehérés egy olyan eljárás, mellyel a fogak színén akár 6-8 árnyalatot is világosíthatunk. A fogfehérítés nem csoda, de csodát tesz a fogakkal.
Mindkét esetben célszerű egy fogkőeltávolitást végezni a fogfehérítést megelőzően.

Otthoni fogfehérítés

A fogfehérítést kizárólag egészséges, tiszta fogfelszínen lehet elvégezni. Az eredményesség és a legszebb fogszín elérése érdekében a fogfehérítést előzze meg egy fogkő-eltávolítás, majd a fogfehérítés előtti pár napban érdemes a fogazatot felkészíteni a beavatkozásra. Az Opalessence® fehérítő gélt, egy speciális, az Ön egyéni adottságaira szabott és fogainak felszínéhez pontosan igazodó sín segítségével viheti fel. A fogfehérítő sínt lenyomatvételt követően laboratóriumunk készíti el. A sín anyaga lágy műanyag fólia, viselése kényelmes. A fogfehérítés eredménye egyénenként változik, hiszen befolyásolja a kiindulási fogszín. Az éjszakai fogfehérítő 16%-os zselét tartalmaz, így a tapasztalatok szerint 3-5 éjszaka elegendő a várt fogszín eléréséhez. Elképzelhető, hogy valakinek elegendő két alkalom, másnak többre van szüksége a szép eredményhez.

BriteSmile & Prevdent

A rendelői fogfehérítés előnye, hogy látványos fehéredést eredményez akár 1,5 óra alatt. A fogfehérítés során egy Ph-semleges zselé kerül a fogakra, amit kék fénnyel aktiválnak. Az elszíneződésektől függően 3-szor, esetleg 4-szer húsz perces kezeléseket alkalmaznak, mialatt Ön pihenhet, zenét hallgathat, vagy megnézhet egy filmet. A Brite Smile fogfehérítés eredménye természetesen függ a kiindulási színtől és attól, hogy az Ön fogai hogyan reagálnak a fogfehérítésre. Az általunk nyújtott fogfehérítés tökéletesen biztonságos, nem károsítja a fogakat, töméseket és a koronákat. A fehérítés hátránya, hogy a fogak átmenetileg érzékennyé válhatnak. Fontos tudni, hogy a fogfehérítés csak a természetes fogakat világosítja ki, a töméseket, koronákat és a hidakat sajnos nem tudja világosítani.

Gyökérkezelés

A gyökérkezelés célja

A gyökérkezelés célja a már súlyosan károsodott fog megőrzése és funkciójának helyreállítása.

Gyökérkezeléshez vezető okok

Gyökérkezelésre számos okból kerülhet sor. A leggyakoribb ok az, hogy a fogbél valamilyen módon baktériumokkal fertőződik. Ilyenkor a fogszuvasodást okozó baktériumok olyan mélyre terjednek a fog kemény szöveteiben (zománc, dentin, cement), hogy elérik a fogbél üreget, ahol a fog vérellátását és beidegzését biztosító erek és idegek találhatóak. A fogbél üreg fertőzését okozhatja az is, ha például baleset következtében letörik a fog és ennek következtében sérül és baktériumokkal fertőződik a fogbél. Fertőződhet a fogbél a fog tartó szerkezete, a fogágy felől is fogágy betegség következtében.

A fogbél gyulladása kialakulhat hirtelen nagy fájdalommal kísérve, de akár évek alatt lassan, tünetmentesen, fájdalom nélkül is. A kialakult gyulladás következtében végül a fog elhal. Ez azt jelenti, hogy megszűnik a fog vérellátása és beidegzése.

Az előrehaladott gyulladás először a fogbél üregből a foggyökerek irányába, majd ezt követően a csontba és a fog tartószerkezete felé terjed, amely végül súlyos gyulladásos állapothoz vezetve a fog elvesztését okozhatja.

Gyökérkezelés során tehát fő célunk a fogbél üregben és adott esetben, a foggyökerekben, illetve a gyökerek körüli csont és fogágy területén fellépő gyulladás megszüntetése, valamint a gyulladás újra kialakulásának megakadályozása.

A gyökérkezelés folyamata

Gyökérkezelés során a fogbél üreg tartalmát (a fog vérellátását biztosító ereket, és a beidegzést végző idegeket) eltávolítjuk. Ezen ér és idegképletek eltávolítását teljes fájdalommentességet biztosító, szükség esetén speciális technikával történő érzéstelenítésben hajtjuk végre.

Érzéstelenítést követően a kezelendő fogat tökéletesen izolálni kell, tehát el kell különíteni a szájüregben lévő nyáltól és baktériumoktól. Ehhez speciális, úgynevezett kofferdam gumit használunk, melynek segítségével megakadályozzuk, hogy a fog gyökércsatornájába a nyálból baktériumok kerüljenek.

Ezt követően szükség van a fog üregrendszerének mechanikai és kémiai tisztítására. Ezen tisztítási folyamat során eltávolítjuk a fogbél üregben lévő ér és ideg képleteket, valamint az üregrendszerben lévő és az üregrendszer falába beivódott baktériumokat. Minél súlyosabb a gyulladásos folyamat annál mélyebben ivódnak be a baktériumok a gyökércsatornák falába.

Ebből következik, hogy különböző esetekben különböző mértékben szükséges a gyökércsatornák falának tisztítása. Mélyebben kell tisztítani a csatorna falat, ha súlyosabb a gyulladás. Ez több időt igényelhet, mely a kezelési időt növelheti. Ezért egy súlyos gyulladásban lévő fog gyökérkezelése akár egy- másfél órán át is tarthat.

A gyökércsatornák mechanikai tisztításának folyamata

A gyökércsatorna falának és a gyökerek üregrendszerének mechanikai megmunkálása a gyökérkezelés sikeressége szempontjából igen lényeges tényező.

A gyökércsatorna mechanikai tisztítását gyökérkezelő tűkkel végezzük. Segítségükkel eltávolítjuk a gyökércsatorna fal fertőzött részét, valamint a csatornákban lévő fertőzött törmeléket. A folyamat során szükséges lehet mind kézi, mind pedig speciális gépi meghajtású gyökérkezelő tűk alkalmazására. A gépi csatorna megmunkáló eszközök speciális nagyon rugalmas Nikkel Titán ötvözetből készülnek. Ezen eszközökre főleg görbülettel bíró csatornák megmunkálása során van leginkább szükség, de alkalmazhatóak bizonyos esetekben egyenes csatornákban is.

A gyökércsatornák kémiai tisztítását különböző fertőtlenítő szerekkel végezzük. Speciális kanülökkel juttatjuk be a fertőtlenítő szereket a gyökércsatorna teljes hosszában. Bizonyos esetekben lézer sugárral is növelhetjük a csatornák fertőtlenítésének fokát.

A gyökércsatornák hosszának megállapítása

A gyökércsatornát a csatorna teljes hosszában kell tisztítani. Nem lehet se rövidebb, sem hosszabb területet tisztítani. Ezért szükség van a gyökércsatornák hosszának mérésére. Ezt röntgenfelvétel és egy speciális hosszbemérő eszköz un. apexlokátor segítségével végezzük.

A gyökércsatornák tömése

A csatornák tisztítását és formálását követően végezzük el a gyökerek tömését. Attól függően, hogy milyen súlyos volt a gyulladás, szükséges lehet egy ideig ideiglenes gyökértömést alkalmazni, mely egy fertőtlenítő hatású anyag.
A végleges gyökértömést többféle technikával végezhetjük. Leggyakrabban hideg lateral kondenzációs eljárást alkalmazunk. Az eljárás lényege, hogy a gumiszerű gyökértömő anyagot (guttapercha) hidegen juttatjuk a csatornákba és nyomással a csatornák falához préseljük. Bizonyos bonyolultabb esetekben ez a technika nem alkalmazható, ekkor szükséges lehet egyéb, a gyökértömő anyagot meleg, még folyékony állapotban a gyökércsatornába juttató gyökértömési technikák alkalmazására.

A gyökérkezelt fogak végleges helyreállítása

Gyökérkezelés során a fog kemény szöveteinek nagy részét eltávolítjuk. Ezáltal a fog meggyengül. Gyakran szükséges ezért a gyökérkezelt fogakra koronát készíteni, hogy megakadályozzuk a meggyengült fog törését.

Gyökérkezelés során felmerülő nehézségek, a gyökérkezelések sikeressége

A gyökérkezelés a fogászatban az egyik legnehezebben kivitelezhető, nagy precizitást igénylő kezelés. Gyakran kell úgy megmunkálni a bonyolult formájú csatorna rendszereket, hogy valójában nem látjuk azt a területet, amin dolgozunk. Ezért lehet szükség különböző nagyító eszközökre, melyek segítségével bele tudunk nézni a gyökércsatornákba.

A gyökérkezelések sikeressége szempontjából rendkívül fontos a fent említett lépések precíz végrehajtása. Ez nagyon eltérő nehézségű lehet, a csatornák számától, alakjától, a fog pozíciójától, valamint a gyulladás súlyosságától függően. Ezért bizonyos kezelések nagyon gyorsan kivitelezhetőek, míg más esetekben a kezelés akár másfél két órát is igénybe vehet.

Abban az esetben ha a gyökértömés minősége nem megfelelő (pl.: pontatlan hosszúságban készítették, nem elég tömör) szükséges lehet régi gyökértömések cseréjére. Ebben az esetben a kezelés idejét megnyújtja, hogy a régi gyökértömő anyagot teljesen el kell távolítani a csatorna rendszerből. Az újra gyökérkezelések során előzőleg elkövetett gyökércsatorna megmunkálási hibák kiküszöbölésére is szükség lehet. Ez sokszor nagyon bonyolult, hosszadalmas folyamat lehet, és némileg csökkentheti a beavatkozás sikerességét.

Összességében a gyökérkezelések 90-95% -ban sikeresek.

Arcesztétika

Diszkrét ránckisimítás botox injekcióval

Botox kezeléssel gyönyörűen kisimíthatóak az arcmimika által létrejött ráncok. A botox készítmény megszünteti a ránc keletkezését azáltal, hogy blokkolja a kezelt izom működését, így megszünteti az arcmimikánknak azon berögződéseit, amelyek a ráncok kialakulásáért felelősek. Az alkalmazott anyag nagymértékben hígított és legyengített formában kerül a bőrbe, így nincs negatív hatással a szervezetre. A botox használatát fiatalabb korban is alkalmazzák, főként a szemöldök között, illetve a homlok területein. Az egyéni arcmimikánktól függ, hogy hol jelennek meg az első zavaró ráncok, tehát a botox alkalmazását nem egyértelműen a korunk, sokkal inkább a mimikánk határozza meg. Kis mennyiségű hatóanyag bejuttatásával természetes hatás érhető el, így a ránc kisimul, a páciensnek pedig megmarad a természetes arcjátéka. A napi gondok, problémák sokak arcán maradandó nyomot hagynak. A mogorva tekintet, vagy a homlok ráncai kitűnően kezelhetők a botox segítségével, műtéti eljárás nélkül. Főként a két szemöldök közötti területen kialakuló függőleges ráncok, a homlokon keresztül futó vízszintes ráncok és a szem környéki szarkalábak tüntethetőek el diszkréten. A ránckisimítás helyi érzéstelenítésben történő beavatkozás. Az érzéstelenítés egy lehetőség, amellyel a páciens kellemesebben vehet részt a kezelésen, ez esetben választhat a krémzselé és az injekció között. A beavatkozás során a szakorvos egy nagyon vékony tű segítségével hatóanyagot juttat a bőr megfelelő rétegébe. A botox befecskendezése következtében a bőrterület elkezd lazulni, kisimulni, az arcvonások lágyabbá válnak. A kezelés hatását azonnal lehet látni, azonban a kívánt eredmény csak két hét múlva alakul ki, addig be kell tartani az orvos utasításait. Hatása hosszan tartó, de nem végleges, általában fél évig tart, majd az eljárás később megismételhető. A kezelést követően enyhe bevérzés és duzzanat előfordulhat a kezelt területen. Annak érdekében, hogy az anyag ne szivárogjon át más, nem kívánt területekre, a kezelést követő 3 órában a fejet függőlegesen tartsuk, ne feküdjünk le, és kerüljük a fizikai megterhelést. A kezelés után nem ajánlott a napozás, a szaunázás, az arcmasszázs, illetve semmilyen olyan tevékenység, ami a kezelt terület melegedésével járhat, mert gyengíti a botox hatását. Célszerű azonban azt a területet többet mozgatni, ahol a botox kezelést alkalmaztuk.

Botox kezelés az arc alábbi területein alkalmazható:

 • szemöldökök közötti függőleges ráncok
 • homlok vízszintes ráncai
 • külső szemzugtól oldalra eső szarkalábak

Diszkrét ráncfeltöltés hyaluron injekcióval

A hyaluron bőrünk természetes fő alkotóeleme. Nagy molekulájú vízmegkötő anyag. Hidratáló, viscoelastikus jellemzői az arc szöveteit teltebbé, simává és határozott vonalúvá teszik. A hyaluron termelődése az idő múlásával csökken a szervezetben, ezért az arctónus megváltozik. A hyaluron feltöltés lehetővé teszi, hogy a páciens visszanyerje arca eredeti vonásait, tónusát. A 100%-os hyaluron tökéletesen felszívódik a bőrszövetbe, ezáltal teljes hatékonyságot és természetes eredményt biztosít. Az érzéstelenítésben történő hyaluron feltöltéseket, a Teosyal svájci cég kiváló alapanyagainak felhasználásával végezzük, ezzel biztosítva az elérhető legszebb eredményt. A ráncfeltöltés helyi érzéstelenítésben történő beavatkozás. Az érzéstelenítés egy lehetőség, amellyel a páciens kellemesebben vehet részt a kezelésen, ez esetben is választhat a krémzselé és az injekció között. A beavatkozás során a szakorvos egy nagyon vékony tű segítségével hatóanyagot juttat a bőr megfelelő rétegébe. A feltöltés következtében az összeesett bőr teltebbé válik, így a ráncok kisimulnak, a vonások lényegesen fiatalosabbá, lágyabbá válnak. A kezelés hatását már az injekció beadása után lehet látni, a következő napokban azonban fontos betartani az orvos utasításait, mert a várt eredmény csak pár nap múlva alakul ki. Az ajakfeltöltés során a fent említett technikával az ajkak teltebbé, hangsúlyosabbá, szabályosabbá válnak. Kiválóan alkalmas az eljárás a született aszimmetria korrigálására is. A beavatkozások során különös gondot fordítunk az arc és az ajak egyéni arányaira, továbbá határozottan tartózkodunk a mesterséges hatáskeltéstől. A hyaluron felszívódásának időtartama személyenként változó lehet, általánosságban 4-8 hónap. A kezelés akár fél évente is megismételhető. A beavatkozás utáni időszakban duzzanatra számíthatunk, amely legfeljebb 12-48 órán belül elmúlik. A kezelt területet 2 napig nem javasolt nyomogatni. Addig, amíg a duzzanat fennáll, a kezelt területet óvni kell az erős hőhatástól, illetve napsugárzástól.

Az hyaluronos kezelés az arc alábbi területein alkalmazható:

 • szemöldökök közötti függőleges ráncok
 • homlok vízszintes ráncai
 • nevetőráncok
 • külső szemzugtól oldalra eső szarkalábak
 • alsó vagy felső ajak körüli, függőleges ráncok
 • ajakvastagítás
 • állcsúcs

Szájsebészet

Fogeltávolítás / Bölcsességfog eltávolítás

Amikor egy fog valamilyen okból eltávolításra kell, hogy kerüljön, általában a korona fogóval megfogható és ily módon kihúzható. Vannak esetek azonban, amikor ez kivitelezhetetlen.  Ebben az esetben szájsebészeti feltárással műthető ki a sérült fog. Gyakran a bölcsességfogakat is műtéti úton kell eltávolítani, mert nincs helye az állcsontban kinőni vagy előtörése fogtorlódás veszélyével jár, ami a későbbiekben nem csak esztétikai problémát okoz, hanem fogínygyulladáshoz, fogszuvasodáshoz is vezethet. A bölcsességfog eltávolításával, azonban ez sok esetben megelőzhető. Javasoljuk a bölcsességfogak eltávolítását, ha:

 • az ínyen részben már áttört fogkorona körül ismétlődő, kellemetlen panaszokat okozó gyulladás keletkezhet
 • a csontban elhelyezkedő fogkorona körül a csontot elpusztító ciszta alakulhat ki
 • a bölcsességfog előtt elhelyezkedő őrlőfogat a rendellenesen előtörő bölcsességfog által kifejtett nyomás károsíthatja
 • a rendellenesen előtörő fog körüli gyulladás a szervezet távolabbi részeire is átterjedhet, ún. gócbetegséget okozhat
 • a rendellenes irányban előtörő fog által kifejtett nyomás az egész alsó fogsort torzíthatja, harapási rendellenesség keletkezhet, fogszabályozó kezelés válhat szükségessé
 • fogpótlás készítése előtt áll, későbbi szövődmények elkerülése érdekében.
 • súlyos fogágybetegségben szenved
 • már lezajlott fogszabályozó kezelések után áll.

Arcüreg-emelés

Az őrlőfogak elvesztésével az állkapocs csont sorvadásnak indul, mivel nem terhelődik kellőképp ez a terület. Az arcüreg másnevén sinus, a kis-és nagyőrlőfogak felett helyezkedik el és a kor előrehaladtával folyamatosan tágul, így a csontos fal elvékonyodását okozza. Ennek a csontos aljzatnak a vastagítására szolgáló beavatkozás a sinuseleváció, melynek eredményeként csontpótló anyag beültetésével, pár hónap elteltével stabil, implantációra alkalmas csont képződik.

Az operáció során a lebenymetszést követően csontablak kialakításával az arcüreget borító nyálkahártya néhány milliméterrel megemelhető, az így keletkező résbe kerülő csontpótló anyag az arcüreg irányába megnöveli a csont vastagságát. Amikor a csontsorvadás még kezdeti stádiumban van, akkor van lehetőség arra is, hogy a csontpótlást és az implatátum beültetés egyszerre történjen ekkor a csontpótló illetve az implantátum is egyszerre szervül.

Gerinc augmentácó

Azokban az esetekben van szükség erre a beavatkozásra, amikor egy implantátum beültetése nem lehetséges, mert a csont egy része felszívódott, elvékonyodott és nem biztosít megfelelően stabil alapokat a fogbeültetéshez. Ez lehet annak a következménye, ha túl hosszú idő telik el a foghúzás után, de lehet alkati jellemző is. A műtét során különböző csontpótló anyagokat illetve membránokat használunk a csont szélesítésére, 9 hónapot várunk a rögzülésre.

Implantációs műtét a DentalCoopban

A fogászati implantáció kapcsán kulcsfontosságú, hogy a megfelelő rendelőt illetve szakembert válasszunk. A DentalCoop Fogászati Központban már 2002 óta végezzük sikeresen az implantációs beavatkozásokat. Szakorvosunk Dr Szilágyi Emese nagy tapasztalattal rendelkezik az implantációs műtétek területén, kiváló szakértelemmel és precizitással végzi a fogbeültetéseket.

A Foghiány következményei

A foghiány esztétikailag kevésbé zavaró, ha a hátsó területet, a rágófogakat érinti, de káros következményei lehetnek. Ilyenkor ugyanis csökken a rágóképesség, a szomszédos fogak túlterhelődnek, a hiány irányába dőlhetnek, a szemközti fogak pedig kiemelkedhetnek és tartószerkezetük meggyengül. Ha pedig a mosolyzónából távolítanak el fogakat, akkor az azonnal szembetűnik, és a beszédet is akadályozza. A fogak pótlása tehát – akár az esztétika, akár a rágóképesség megtartása miatt – de mindenképpen javasolt.

Fogászati implantátum

A fogászati implantátum egy titánból készült műfoggyökér, mely funkcionálisan képes helyettesíteni a valódi foggyökeret, erre rögzül később a felépítmény, illetve a különböző fogpótlások. Ez a nagytisztaságú titán teljesen szövetbarát és lehetővé teszi, hogy az implantátum képes legyen a csontszövettel szorosan kapcsolódni.

Konzultáció, kezelési terv

Első lépés a diagnózis felállítása, amely egy digitális panoráma röntgenfelvétel és egy 3D-s CT felvétel alapján történik. Az előzetes vizsgálatok alkalmával kiderül, hogy elvégezhető-e az implantátum beültetése. Megállapítjuk, hogy megfelelő-e az állcsont adottsága, a csont mennyisége és minősége. Csonthiány esetén például, egyéb beavatkozások is indokoltak lehetnek. Kiválasztjuk az Önnek leginkább megfelelő implantátum típust, majd Önnel egyeztetve megírjuk a kezelési tervet, melyből írásos ajánlat készül, ez a tervszámla egyértelműen tartalmazza a beavatkozások költségeit.

A beavatkozás előkészítése

A fogbeültetést nem lehet elvégezni, ha nem megfelelő a páciens szájhigiéniája, legyen szó ínyproblémáról, fogágybetegségről. Dr. Szilágyi Emese ennek a területnek a szakértője, így a fogbeültetésre érkező páciensek a legnagyobb biztonságban érezhetik magukat.

Fájdalommentes műtéti eljárás

A műtét helyi érzéstelenítésben történik és mivel a csontszövetekben kevesebb az idegvégződés, ezért fájdalomérzettel nem jár a beavatkozás. Enyhe nyomást, rázkódó mozdulatokat érzékelhetnek csupán. Speciális sebészi készülékkel elkészítjük a mesterséges foggyökér helyét és betekerjük az előre megtervezett méretű implantátumokat a csontba. Az implantátum behelyezése után a műtéti szituációtól függően azonnal vagy néhány hét elteltével rákerül az ínyformázó gyógyulási csavar. Ennek az a funkciója, hogy a fogbeültetést követően az íny elnyerje ideális formáját a végleges implantációs pótláshoz.

Gyógyulás

Dr. Szilágyi Emese részletes tájékoztatást nyújt arról, hogy mire kell odafigyelni annak érdekében, hogy a gyógyulási periódusban az implantátumok maximálisan becsontosodjanak, hogy hosszú távon stabilizálódjanak. Általában 2-3 hónap (alsó állcsont) vagy 4-5 hónap (felső állcsont) elég ahhoz, hogy az implantátum annyira rögzüljön, hogy terhelni lehessen, azaz fogat lehessen rá pótolni. Bizonyos esetekben a teljes becsontosodáshoz hosszabb időre, akár egy évre is szüksége lehet.

Ideiglenes pótlás – végleges pótlás

Pácienseink számára ideiglenes koronát vagy hidat biztosítunk, amelynek sajátossága, hogy nem kerül terhelésre, így zavartalanul biztosítja a teljes gyógyulási folyamatot, illetve garantálja az esztétikus megjelenést. A gyógyulási idő elteltével következik a fogpótlás elkészítése. Először az íny védelme alatt gyógyuló implantátumot felszabadítjuk, majd az implantátumra ráillesztjük a felépítményt, amely már kiemelkedik a csont felszínéből, illetve az ínyből is. Ez még nem maga a korona. A felépítmény úgy néz ki, mint egy fogcsonk, amelyet a fogorvos lecsiszolt. Erre lehet majd ráhelyezni a fogtechnikai laboratórium által elkészített fogpótlást, a fémmentes vagy a hagyományos koronát, hidat, esetleg kivehető fogsort.

Garanciát vállalunk

Klinikánkon az elvégzett kezelésekért természetesen garanciát vállalunk. Ennek időtartamát a kezelést végző fogszakorvos egyezteti a pácienssel, illetve a számlán is feltüntetjük a garancia időtartamát. Fogimplantátumok esetén ez 10 évet jelent. A garancia érvényességének meghatározó feltételei közé tartozik, a fogmű rendeltetésszerű használata, a kezelőorvos utasításainak betartása, a megfelelő szájhigiénia fenntartása, illetve a félévenkénti szájhigiéniás kezelésen való részvétel. Fontos továbbá a hat havonta esedékes díjmentes kontrollvizsgálaton való megjelenés, és évente a röntgen kontroll elvégzése.

Azonnali implantáció

Azonnali implantáció alatt azt értjük, ha a foghúzás időpontjában történik az implantátum beültetése.
Az implantáció hagyományos menete szerint a foghúzás után 2-3 hónapot várunk, amíg az íny begyógyul, és a csontosodás megkezdődik. Tudni kell azonban, hogy minden foghúzást csont és ínylebomlás követ, így minél később kerül sor az implantációra, annál kevesebb a csont és nehezebben kivitelezhető a fogbeültetés.
Azonnali implantációval ez a kedvezőtlen csontlebontódási folyamat elkerülhető. A csontosodási idő leteltével lehet a végleges fogpótlást elkészíteni, ami lehet fémmentes, esztétikus Procera korona és híd, vagy a hagyományos fémkerámia korona illetve híd.

Mit tartalmaz az implantáció ára?

A minőségi implantátumot (mesterséges foggyökér)
A szájüreg műtéti előkészítését
A helyi érzéstelenítést, a fájdalommentes beavatkozás érdekében
Az implantátum műtéti beültetését
A műtét utáni digitális kontroll panoráma röntgenfelvétel készítését
Orvosi recept felírását (antibiotikum, fájdalomcsillapító)
Egy héttel a műtét után a varratok eltávolítását
Két héttel a műtét után a biztonsági kontrollvizsgálatot

Hogyan alakulnak a költségei?

A fogbeültetés költségei kiszámíthatóak, tehát a páciens előre tud tervezni. A költségekkel kapcsoltban Önnek három döntést kell meghoznia, de fontos, hogy minden lehetőségről jól informált legyen. A felmerülő kérdéseket az implantációs konzultáció keretein belül tudja tisztázni. A kezelőorvosa minden szükséges információt megad Önnek és javaslatokat tesz a foghiány kezelésének ideális megoldására, majd elkészíti az Ön személyre szabott tervszámláját.

A Nobel Biocare cég melyik implantátumát választja?

 • Nobeli Active implantátum
 • Nobel Replace CC implantátum
 • Alpha Bio implantátum

Milyen felépítményt választ az implantátumra?

 • Titánium felépítmény
 • Cirkónium felépítmény
 • Fixen rögzített felépítmény
 • Csavarozható felépítmény

Milyen pótlást választ a felépítményre?

 • Porcelán leplezésű fémkerámia korona
 • Fémmenetes Procera korona
 • Csavarokkal rögzített fogsor

ORVOSAINK

Dr. Schatz Balázs

Ügyvezető Igazgató
Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos
Esztétikai specialista

Dr. Szilágyi Emese

Parodontológus fogszakorvos
Implantológus

Dr. Kende Dóra

Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos
Gyökérkezelő specialista

Dr. Németh Dániel

Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos

Dr. Sebők Vivien Brigitta

Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos

Dr. Gosztonyi Julianna

Fogszabályozó szakorvos, gyermekfogorvos

Here is text that only visible for mobile devices

LEGFRISSEBB A BLOGBÓL

//dentalcoop.hu/wp-content/uploads/2020/03/Névtelen.jpg

Zománcfejlődési rendellenességek kezelési lehetőségei

Olvass tovább

//dentalcoop.hu/wp-content/uploads/2020/02/blog2.jpg

Nobel Procera eljárással készülő fogpótlások

Olvass tovább

3. ábra. hagyományos wax-up tervezés

Mosolytervezés

Olvass tovább

GARANCIA

Magasan képzett fogorvosi team

Innovatív anyagok és gépek

Fogtechnika, gyógyszertár az épületben

ISO auditált cég

Egyedülálló gyerekfogászat

Ingyenes parkolás

24 Hour Emergency Service

1

15 Years of
Experience

2

Offering Sedation Services

3

Invisalign Premier Provider

4

Work with Most Insurance Plans

5

Flexible Payment Options

6

ÍRJON NEKÜNK

RÓLUNK MONDTÁK

Fehér László, festőművész

„A DentalCoop alalkulása óta járok ide, kitűnő az orvosi gárda, soha nem csalódtam. Most egy csodálatos orvoshoz kerültem, életem legjobb kezelésein veszek részt. Mielőtt ideértem nagyon féltem, de Németh doktor hihetetlen megnyugtató és óriási tudású.”

Fehér László, festőművész

Feller Adrienne

„Drága Barátaim! Szeretném Nektek bemutatni MARCELL DOKTORT, aki a fogorvosom.
MInden túlzás nélkül mondhatom, egy csoda ember. Fiatal kora ellenére nagy szakmai tudással rendelkezik, pontos, precíz, végtelenül gyengéd és figyelmes. Akkora lélek és olyan elhivatott, hogy maximális bizalommal ülök a kezelőszékébe. Szakmailag egyszerűen verhetetlen. Olyan fogorvos, amiről mindig is álmodtam. Azt hiheted túlzok, de valóban így van.
A legjobb szívvel ajánlom, mert tudom, hogy odáig leszel, ha kipróbálod. Emberileg pedig MINDENT visz. :)) (olyan, mintha egy angyal kezelné a fogaidat)”

Feller Adrienne

Sándor Szandra, Nanushka

„Mindig úgy érzem, hogy jó kezekben vagyok, amikor a DentalCoopba megyek.”

Sándor Szandra, Nanushka

Majoros Péter

„Ózdi gyerekkorom kellemetlen fogorvosi élményei után már nem rettegek a fogorvosoktól. Ezt a DentalCoop fogászatának és dr. Schatz Balázs szakértelmének is köszönhetem. Itt tökéletesítették a mosolyomat. Boldog vagyok, hogy fiaimnak már nem kell traumás fogorvosi élményeket átélniük.”

Majoros Péter

Majoros Hajnalka

„Nemrég elhatároztam,hogy elkezdem szép sorban rendbe rakatni a fogaimat (esztétikailag is). Korszerűbb tömések, stb… Ehhez pedig egy olyan fogászatra volt szükségem,ahol teljes bizalmat találok.
Hosszas keresgélés után,végül rátaláltam a Dentalcoop fogászatra és csapatára,azon belül pedig Dr. Kende Dórára, akire 100%-ban rá mertem bízni magamat illetve a fogaimat.
Gondoltam megosztom veletek,és tényleg tiszta szívből tudom nektek is ajánlani őket..Mert tudom milyen nehéz elindulni a fogorvoshoz.”

Majoros Hajnalka

Ördög Nóra

„Türelemmel és profizmussal, kedvességgel és a maximálisan kisgyerekekre szabott szolgáltatással a Dentalcoopban eljutottunk odáig, hogy Mici bátran és ügyesen, könyörgés nélkül nyitotta ki a száját Sebők doktornéninek, engedte az ózonkezeléseket és végül a fogtömést is. Nagyon hálás vagyok, hogy a kislányom fogai újra rendben vannak, és kaptunk egy újabb esélyt, egy tiszta lapot és egy egészségesen ragyogó, huncut mosolyt! Köszönjük!”

Ördög Nóra
műsorvezető

„Mindamellett, hogy milyen magas színvonalúság, profizmus jellemzi a helyet, nekem a legfontosabb az volt, amikor egy komolyabb kezelés előtt őszintén, számomra érthetően magyarázta el a Doktornő a tudnivalókat. Onnantól már nem féltem!”

Rezes Judit

„a Dental Coop:
– barátságos emberek
– otthonos hangulat
– nincs “probléma” csak “megoldandó feladat”
– a kisfiam mindig tud rajzolgatni a sarokban:)
– minőség és megbízhatóság minden szinten”

Simon Kornél

„Én szeretek idejárni, mert nézhetem a mesét, amíg bekenik a fogam. Sőt a múltkor lufit is felfújhattam az egyik orvosos izével. Meg tudom, hogy itt még Mikulás is van! Mindent szeretek itt! ”

Hargitai Bettina
óvódás

„Nagyon féltem, úgyhogy elég nagy megkönnyebbülés volt, amikor már bent ültem a székben és a fogfehérítő zselé is fent volt a fogamon, és én kellemesen elengedhettem magam mivel nem fájt semmi és nyugodtan elkezdtem nézni a Banderas filmet.”

Marsi Anikó
műsorvezető

„Hallottak már olyat, hogy egy gyermek azt kérdezi, hogy mikor megyünk már a fogdokihoz?
Julcsi lányom ezt kérdezgette, így feltűnt, hogy mennyire szeret fogorvoshoz járni. Majd a feleségem egy évig járt rendszeresen a Dental Coopba, aztán elhatároztam, hogy én is megpróbálom. Először a színes mandala tűnt fel a beton támfalon, majd Mona Lisa mosolya a recepción, aztán az, hogy itt mindenki mosolyog, szereti a zenét, vagy maga is zenel és nem fáj a kezelés. Nagyon kedves és családias a hangulat. Már én is szeretek ide járni. Próbáld ki, meglátod, milyen mesés világba kerülsz!”

Kercsmár András
vállalkozó

Gryllus Dorka

„Olyan jó volt, amilyen jó egy fogorvos csak lehet, sőt még annál is jobb…”

Gryllus Dorka
színésznő

„6 éves korom óta a DentalCoopba járunk az egész családdal, ha bármilyen fogászati kezelésre van szükségünk. Eleinte nem szerettem volna fogszabályozót, de Tausz doktornő megtalálta számomra a tökéletes megoldást. A kishúgom elkísért egy alkalommal és kiderült, hogy neki is szüksége van korrigálásra. Míg én alig látható fehér verziót választottam, Panni készülékét menő zöld gumik dobják fel, amit minden hónapban más-más színűre cserélhet az aktiválások alkalmával. Nagyon szeretünk ide járni, mert kedves, családias és fiatalos a közeg.”

Petrus Lili
tanuló

„A fogaid fehérsége és tündöklő mosolyod érdekében itt csak egy dolgot tehetsz, kiválasztod a legjobb videofilmet, és csak lazítasz. A többit nyugodtan rájuk bízhatod…”

Gubás Gabi
színésznő

„Fogorvosként mindig nagyon adtam arra, hogy ki kezeli a fogaimat, de olyan nyugodt, mint Balázs kezeiben, még sosem voltam. Határozott, gyors, mégis nagyon precíz, már nem kell keresnem, megtaláltam. Tökéletes biztonságban érzem magam, mert szakmailag meg tudom ítélni, hogy nem csak maximálisan törődnek a higéniával, de mindenből a legmagasabb minőségű anyagokat használják.”

Dr Fekete Judit
fogszakorvos

„Eddig tulajdonképpen mindig teljes narkózisban kellett engem kezelni. A DentalCoop az első fogászat, ahol erre nem volt szükség.”

Árpa Attila
színész

„Kende Doktornő minden alkalommal elmondja, hogy mi fog történni a kezelés alatt, engem ez azonnal megnyugtat. Profi és nagyon kedves, így mindig szívesen jövök hozzá. Szeretem, hogy színesek a rendelők és a körülöttem lévő eszközök is. Már saját playlistem is van, amit a rendelőben hallgathatunk.”

Glaser Edit
grafikus

„Szépek az elefántcsont billentyűk, de a fogaimat hófehéren szeretem. Tetszett a DentalCoop fiatalos lendületes légköre, amelyben érzem az újító szellemet… és ráadásul megnézhetem az egyik kedvenc filmemet fehérítés közben…”

Szentpéteri Csilla
zongoraművész

„Az interneten kerestem rá a Dentalcoopra, mert problémás, gyulladt fogaim voltak és hajam is elkezdett hullani. Sebők doktornőhöz kerültem, aki egyből vázolta mit kell tenni a fogaimmal. Eddig nagyon féltem a fogorvosoktól, de az ő kedvessége nagyon megfogott. A hosszú kezeléssorozat végére megszűnt a hajhullásom és visszakaptam a rágóképességem. Köszönet jár a lelkiismeretes munkájáért és, hogy már nem félek a fogorvostól. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen nem csak a doktornő kedvessége, hanem a rendelő hangulata és az ott dolgozók kellemes megjelenése, közvetlensége bátorítást ad a kezelések előtt.”

Kocsis Sándorné
nyugdíjas

„Nagyon jól nézek ki! A módszer nagyon jó, mert az ember nem is érzi hogy kifeszítve, tátott szájjal egy óráig kell ülnie. Simán el lehet lazulni, közben filmet nézni. Nem éreztem fájdalmat, kellemetlenséget, sőt a zselének sincs semmilyen íze, szaga. Nálam jobban senki sem ismeri a fogaim múltját. Látom, hogy sokkal fehérebbek lettek. Sőt nem csak fehérebbek, hanem egyenletesebbek is, mert a fognyak és a fog többi része is egyforma színűvé vált. Ez már Hollywood.”

Csonka András
színész

„A Brite Smile fogfehérítésről Hollywood-ban hallottam először. Később láttam egy mozi filmet, amelyben George Clooney-nak ezzel a módszerrel fehérítették a fogait a film elején. A Brite Smile felkeltette az érdeklődésemet, és fantasztikusnak tartom, hogy ez a fogfehérítő módszer a DentalCoop jóvoltából hazánkban is elérhető. Az eredményben nem csalódtam, sőt határozottan elégedett vagyok, mert fehérebbek lettek a fogaim, mint valaha.”

Kamarás Iván
színész

„Mindenki nagyon közvetlen és fiatal a rendelőben, így hamar összebarátkoztunk. Amikor ide jövök, olyan mintha az ismerőseimmel találkoznék. És ez megnyugtató… amíg az első szike meg nem villan a szám előtt. Ilyenkor szokták megkérdezni… és milyen zenét kérsz? Akkor egy picit megint megnyugszom, mert nem érzem, hogy fogorvosi rendelőben lennék. Éppen ezért a DentalCoop-ban félek a legbátrabban.”

Czollner Gyula
szakkommentátor, autóversenyző

„Teljesen fájdalommentes volt a kezelés, ami igen meglepő egy fogorvosnál. Úgyhogy kellemes érzéssel és elégedetten mentem el a DentalCoop-ból.”

Palik László
autóversenyző

„Véleményem szerint, bármely Európai Uniós ország szívesen fogadna egy ilyen rendelőintézetet.”

Galambos Lajos
zenész

NYITVATARTÁS

Hétfő – Péntek: 8.00 – 20.00
Szombat – Vasárnap: Zárva

DENTALCOOP-SCHATZ KFT. – 1121 BUDAPEST, ZUGLIGETI ÚT 60.
DENTALKÓPÉ MESEBELI GYEREKFOGÁSZAT – 1037 BUDAPEST, MONTEVIDEO UTCA 3/A