Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Zugligeti út 60.

1121 Budapest

Kövess minket

Fogtömés fúrás nélkül – egy modern eljárás a kezdeti fogszuvasodás kezelésére

Fogtömés fúrás nélkül – egy modern eljárás a kezdeti fogszuvasodás kezelésére

Ön sem szereti a fogászati fúró hangját?

Egy modern fogtömés,  egy alternatív technológia a  kezdeti fogszuvasodás ellátásában – a DMG ICON terápia.

Miért alakul ki a fogszuvasodás?

Gondolná, hogy a megtisztított fogon, már 20 perc múlva megindul a lepedékképződés? A lepedék, azaz, más néven plakk, a fogak, fogpótlások felszínén összegyűlő, azok felszínéhez erősen tapadó baktériumok összessége, amely csak mechanikai tisztítással, dörzsöléssel távolítható el.
Ha a zománc felszíne és a rajta lévő plakk között zajló biokémiai folyamatok eredményeként a pH a kritikus érték (pH 5,2-5,7) alá csökken, a zománcból ásványi anyagok oldódnak ki.
Ez a folyamat indítja el a fogszuvasodást.

A szánkban élő baktériumok, amelyek cukorral és keményítővel táplálkoznak, anyagcseréjük során savakat termelnek. Ezek a savak kioldják a fogzománcból az ásványianyagokat, aminek következtében apró lyukak, pórusok keletkeznek a fog felszínén. Ez a folyamat  a fog szerkezetének gyengüléséhez, később komolyabb szuvasodásához is vezethet, amelyet kezdeti stádiumában fehér foltként észlelhetünk a fogak felületén.
A fogak közötti területek különösen veszélyeztetettek fogszuvasodás kialakulása szempontjából, mivel tisztíthatóságuk nehezítettebb.  Emiatt nem csak hogy itt alakul ki könnyebben fogszuvasodás, de annak felismerése is és kezelése is nehezítettebb.

Mivel ezen elváltozások ellátása ezidáig csak hagyományos módon, azaz  invazív  eszközökkel fúrással és fogtöméssel volt csak kezelhető, ez gyakran nagyobb egészséges foganyagvesztéssel is járt.
Azonban létezik ma már egy új lehetőség a kezdeti fogszuvasodás kezelésére! 

 

Ez pedig nem más, mint a DMG ICON kezelés

E módszer, a preventív és minimálinvazív kezelési módszerek ezen forradalmian új egyesítése által lehetővé teszi az előrehaladott léziók innovatív kezelését egészen a zománc-dentin határig.
Használatával megállítható a fogszuvasodás, eltüntethetőek a fehér foltok fúrás, invazív fogászati beavatkozás szükségessége nélkül!

Mikor ajánljuk?

Kezdődő, kis méretű szuvasodások esetén, amikor a szuvasodás csupán a  fogzománcot külső, kemény fogköpenyét érinti illetve nem terjed túl az  alatta lévő puhább dentin külső 1/3- án.

Kiválóan alkalmas különböző okokból keletkező fogakon megjelenő fehér foltok eltüntetésére.

Nagyszerű megoldás rögzített fogszabályozó kezelésen átesett páciensek számára is, a fogszabályozó kezelés következtében fellépő brackettek körüli elváltozások kezelésére.

Fluorózis okozta fehér foltok eltüntetésére.

Ez az innovatív módszer kiválóan alkalmazható az elülső fogak esztétikus kezelésére, ahol a megjelenés rendkívül fontos szerepet játszik.

Hogyan történik a kezelés?

A DMG Icon eljárás segítségével gyorsan és egyszerűen kezelhető a problémás terület.
A beavatkozás kofferdam izolálásban történik, a savazás, szárítás és infiltrálás műveleteit egyetlen, úgynevezett approximális tip segítségével végezzük, amely egy ultravékony fóliából áll, amennyiben a fogközöket kezeljük. Elülső fogak esetében az applikátorok pamacsos végződésűek.
A fogak könnyen elválaszthatóak a mellékelt ék segítségével, így az anyag könnyen felvihető a kezelendő területre.

 

Hogyan hat a DMG ICON kezelés?

Ez a modern eljárás tehát kitölti és lezárja az apró lyukakat, stabilizálja a fogat, emellett számos, páratlan előnnyel is jár:

 

Vegyük sorra ezeket!

  • Fájdalommentes módszer, a kezelés nem igényel fúrást, ezért érzéstelenítésre sincs szükség.
  • A szuvasodás korai és gyors felismerése esetén ez az eljárás kiváló lehetőséget nyújt félős páciensek kezelésére, akik rendkívüli módon szoronganak a fúró hangjától. Gyermekek esetén is alkalmazható ez a terápia, de a kofferdam izolálás miatt fontos a kooperatív együttműködés képessége.
  • Az egyik legfontosabb érv mellette, hogy a még egészséges fogállomány érintetlen marad.
  • A beavatkozáshoz egyetlen alkalom szükséges.
  • Az eredmény, a  kezelt fogfelület úgy néz ki, mint az egészséges, eltűnnek a fehér foltok, a kezelést követően pedig jelentősen megnő a fog várható élettartama is.

Témák, amik érdekelhetik

Tetszett a cikk?