Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Bimbó út 139/B

1026 Budapest

Kövess minket

Otthoni fogfehérítés

otthoni fogfehérítés, fogfehérítő eljárások. teeth whitening at home

A  fogfehérítési  eljárások iránt egyre nagyobb érdeklődés tapasztalható. Nem mindenkinek tökéletesen fehérek a fogai. Az, hogy kinek mennyire fehér, azaz világos az eredeti fogszíne, genetikai és életmódbeli tényezőktől függ.

Az otthoni fogfehérítés kiváló megoldás a probléma kezelésére. Noha az eljárás otthon történik, fontos, a folyamatos fogorvosi ellenőrzés.

Az első lépés, hogy a fogsort alkalmassá tegyük a fogfehérítő beavatkozásra. A fogfehérítés előtt fontos a fogkőeltávolítás, illetve a szuvas fogak, rosszul záró tömések ellátása. Ilyenkor természetesen szem előtt kell tartani, hogy a tömőanyag színére nem lesz hatással a fehérítés. Ezt ideiglenes tömések használatával oldjuk meg, a kívánt fogszín elérését követően kap végleges tömést a fog. 

A fogorvos lenyomatot vesz az állcsontokról, majd a lenyomatok alapján egy fogfehérítő sínt készítenek a fehérítendő fogsorokról. A páciens kézhez kapja a síneket és a fehérítéshez szükséges fehérítő zselét.

AZ OTTHONI FOGFEHÉRÍTŐ ELJÁRÁS MENETE

A fehérítés fecskendős kiszerelésű fogfehérítő-zselével végezhető, melyhez általában két fecskendő elegendő a fogfehérítés 4-8 napos időtartamára. A fogfehérítést végezheti napközben, vagy éjszaka. A sínbe helyezett fogfehérítő zselé kb. 4-6 órán át hatékony.

A sín felhelyezése:

1. Szükséges a fogak alapos tisztítása a fehérítő kezelés előtt és után.

2. A fecskendőből nyomja ki a zselét a sín belső, a fogak külső felére illeszkedő részére. Egy-egy foghoz kisebb könnycseppnyi zselét nyomjon ki. A zselét az összes fehérítendő fog vonalába juttasssa a sínbe.

3. A zselét tartalmazó sínt helyezze fel a fogakra. A sín akkor van a helyén, ha a fogak külső felszínét teljes mértékben eltakarja.

4. Oszlassa el az anyagot oly módon, hogy a sín külső részét óvatosan a fogakhoz simítja. Mivel a sín átlátszó, láthatja az anyag buborékmentes bevonatát a fogfelszínen.

5. Szükség esetén puha fogkefével, zsebkendővel, vagy a tiszta ujjával óvatosan távolítsa el a sín szélénél kinyomódott gélfelesleget.

A sín eltávolítása:

1. A sínt a fogfehérítés végeztével vegye le a fogívről. Fogkefével távolítsa el és öblítse le a gélmaradékot a fogakról.

2. Fogmosáshoz fluorid tartalmú érzékenységcsökkentő fogkrém javasolt.        

3. Fogkefe segítségével langyos folyóvíz alatt tisztítsa meg a sín belső, ill. külső felszínét. Zselé ne maradjon a sínben!

4. Ellenőrizze, hogy a fogak menti ínyrészen történt-e bármilyen elváltozás.

Erős fogérzékenység esetén a kezelés időleges felfüggesztését javasoljuk. Ajánlatos a fogsínt csak minden 2. vagy 3. éjjel viselni, vagy napközben alkalmazza két-három órára.

A KÉSZÍTMÉNY TÁROLÁSA

Ne tegye ki az Opalescence® fecskendőt hőnek, napfénynek. Tárolja hűtőszekrényben, de ne tárolja az anyagot mélyhűtőben! A fogfehérítő anyagot gyermekek elől elzárva kell tartani!

 

MILYEN EREDMÉNYEKRE SZÁMÍTHAT AZ OTTHONI FOGHEFÉRÍTŐ ELJÁRÁS SORÁN?

A fogfehérítés eredménye a fogaktól, és az elszíneződés típusától függően változó. A gyökérkezeléstől elszürkült fogakat például külsőleg nem, csak  belső fehérítéssel lehet fehéríteni. Fontos információ, hogy a már meglévő tömések, koronák színe nem változik. Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy megfelelő használat mellett a fogat, ínyt, töméseket, nyálkahártyát nem károsítja.  Mellékhatásként rövid ideig fennálló fogérzékenység léphet fel, mely a kezelést követően 1-2 nap múlva megszűnik. Tapasztalatokkal igazolt, hogy az Opalescence® géllel végzett fogfehérítés eredménye akár több évig is megmarad. Az elért fogszín tartóssága természetesen függ a páciens életstílusától. A fogak színe hamarabb sötétedik, ha újra érintkezésbe kerülnek olyan elszíneződést okozó termékekkel, mint a nikotin, a kávé vagy a gyümölcslé. Ebben az esetben az Opalescence® gél néhány éjszakán át tartó használatával a fogak újra visszafehéríthetőek.

 

AMIT A FOGFEHÉRÍTÉST KÖVETŐEN TUDNI ÉRDEMES

A fogfehérítés után 48 órán keresztül tartózkodni kell az erősen színező élelmiszerektől, mert ennyi idő kell a fogak zománcrétegének teljes regenerálódásához.

Ilyen ételek például a vörösbor, feketekávé, tea, cékla, bogyós gyümölcsök stb. A dohányzást is érdemes mellőzni erre az időszakra, sőt, a hölgyek esetében a rúzs is kerülendő.

A közhiedelemmel ellentétben a fogfehérítés nem vékonyítja el a fogzománcot, csak az elszíneződésekre hat.

Étkezés, illetve folyadék fogyasztás előtt a sínt el kell távolítani! Terhes nőknek, gyermekeknek nem javasoljuk.

AKIK  SEGÍTENEK ÖNNEK, HOGY FOGAI RAGYOGÓAN FEHÉREK LEGYENEK

mkd-team-image
Lipták Renáta
fogászati asszisztens, dentálhigiénikus
mkd-team-image
Jakab Jozefina
fogászati asszisztens
mkd-team-image
Ivanov Krisztinka Jordanka
fogászati asszisztens, dentálhigiénikus
mkd-team-image
Baranyai Bernadett
Dentálhigiénikus, Fogászati asszisztens
SoulDental Fogászat - SoulDental Dentistry

Fontosnak tartjuk a tájékoztatást, hisz a pontos utasítások, és azok betartása nagyban hozzájárulnak egy-egy beavatkozás kimenetelének sikeréhez.

Az itt olvasható és letölthető betegtájékoztatónk remélhetőleg segítségére lesz.

Pácienstájékoztató

Áraink

 • Otthoni fogfehérítés

 • 47 000 Ft

  állcsontonként
  • Kímélő a fogakra nézve
  • Magas fehérítő hatás
 • Fogfehérítés Opalescence Boost

 • 110 000 Ft

Kérdése van?

  Időpontot szeretne?

  Témával kapcsolatos írásaink