Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Zugligeti út 60.

1121 Budapest

Kövess minket

Fogfehérítés – otthoni és fogászati fogfehérítési eljárások

Fogfehérítés - SoulDental Fogászat

A  fogfehérítés iránt egyre nagyobb érdeklődés tapasztalható. Nem mindenkinek tökéletesen fehérek a fogai. Az, hogy kinek mennyire fehér, azaz világos az eredeti fogszíne, genetikai és életmódbeli tényezőktől függ. A fogak színét azok a pigmentszemcsék határozzák meg, amelyek a fogzománcban, illetve az alatta található foganyagban helyezkednek el.
Azonban hiába alapvetően fehér a fogszínünk, sajnos a kor előrehaladtával ez is változhat, mert nagymértékben befolyásolja a fogak színét az olyan ételek és italok rendszeres fogyasztása, amiben mesterséges színezőanyag található.

HOGY MI OKOZHATJA A FOGAK ELSZÍNEZŐDÉSÉT?

Az erős színező hatású élelmiszerek – például feketekávé, cékla – rendszeres fogyasztása hátrányosan befolyásolja a fogak színét. A dohányzás szerepe is jelentős, hiszen az erős dohányosoknál néhány év alatt sárgás elszíneződés figyelhető meg a fogakon.
A nem megfelelő rendszerességgel és hatékonysággal végzett fogápolás is a fogak elszíneződéséhez vezet, mivel ha a lepedék tartósan a fogfelszínen marad, fogkő képződik belőle. A sárgás-barnás színű fogkő nem csak esztétikai szempontból előnytelen.
Mivel a kórokozó baktériumok melegágya, így komoly betegségek, például fogágybetegség kialakulását is elősegíti.

Fogászati rendelőnkben többféle fogfehérítő  eljárás  érhető el.

Mindegyik esetben az eljárásnak megfelelő PrevDent, Opalessence, Novon White Dental Beauty készítményeket használjuk. Mind az otthoni fogfehérítés, mind a rendelőben történő fogfehérítés biztonságos és fájdalommentes, az eredmény pedig tartós és látványos.
A fogfehérés egy olyan eljárás, mellyel a fogak színén akár 6-8 árnyalatot is világosíthatunk. A fogfehérítés nem csoda, de csodát tesz a fogakkal.

Mindkét esetben célszerű egy fogkőeltávolitást végezni a fogfehérítést megelőzően. Ha bizonytalan lenne a döntésben, segítünk kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb megoldást.

FOGÁSZATI FOGFEHÉRÍTÉS

OTTHONI FOGFEHÉRÍTÉS

FOGÁSZATI FOGFEHÉRÍTÉS – BRITESMILE & PREVDENT ÉS OPALESCENCE BOOST

A rendelői fogfehérítés előnye, hogy látványos fehéredést eredményez akár 1,5 óra alatt. A fogfehérítés során egy Ph-semleges zselé kerül a fogakra, amit kék fénnyel aktiválnak. Az elszíneződésektől függően 3-szor, esetleg 4-szer húsz perces kezeléseket alkalmaznak, mialatt Ön pihenhet, zenét hallgathat, vagy megnézhet egy filmet. A Brite Smile fogfehérítés eredménye természetesen függ a kiindulási színtől, és attól, hogy az Ön fogai hogyan reagálnak a fogfehérítésre. Az általunk nyújtott fogfehérítés tökéletesen biztonságos, nem károsítja a fogakat, töméseket és a koronákat. A fehérítés hátránya, hogy a fogak átmenetileg érzékennyé válhatnak. Fontos tudni, hogy a fogfehérítés csak a természetes fogakat világosítja ki, a töméseket, koronákat és a hidakat sajnos nem tudja világosítani.

OTTHONI FOGFEHÉRÍTÉS

A fogfehérítést kizárólag egészséges, tiszta fogfelszínen lehet elvégezni. Az eredményesség, és a legszebb fogszín elérése érdekében a fogfehérítést előzze meg egy fogkőeltávolítás, majd a fogfehérítés előtti pár napban érdemes a fogazatot felkészíteni a beavatkozásra. Az Opalessence® fehérítő gélt, egy speciális, az Ön egyéni adottságaira szabott, és fogainak felszínéhez pontosan igazodó sín segítségével viheti fel. A fogfehérítő sínt lenyomatvételt követően laboratóriumunk készíti el. A sín anyaga lágy műanyag fólia, viselése kényelmes. A fogfehérítés eredménye egyénenként változik, hiszen befolyásolja a kiindulási fogszín. Az éjszakai fogfehérítő 16%-os zselét tartalmaz, így a tapasztalatok szerint 3-5 éjszaka elegendő a várt fogszín eléréséhez. Elképzelhető, hogy valakinek elegendő két alkalom, másnak többre van szüksége a szép eredményhez.

DENTALHIGIÉNIKUSAINK, AKIK SEGÍTSÉGÉRE LEHETNEK PROBLÉMÁJA MEGOLDÁSÁBAN

mkd-team-image
Baranyai Bernadett
Dentálhigiénikus, Fogászati asszisztens
mkd-team-image
Ivanov Krisztinka Jordanka
fogászati asszisztens, dentálhigiénikus
mkd-team-image
Lipták Renáta
fogászati asszisztens, dentálhigiénikus
mkd-team-image
Jakab Jozefina
fogászati asszisztens

Kérdése van? Írja meg!

Időpontfoglalás

    Szívesen olvas fogászati témával kapcsolatos írásokat?