Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Zugligeti út 60.

1121 Budapest

Kövess minket

Fogesztétika, fogpótlás

Konzultáció - kontrollvizsgálat - SoulDental Fogászat

Fogtömések

Esztétikus töméseink a legkiválóbb minőségű fényre kötő kompozitból készülnek, teljes mértékben igazodva az eredeti fogszínhez. A speciális anyag tökéletes esztétikát eredményez, funkcionális szempontból pedig a tömőanyagok között a legmegbízhatóbb. Minden tömést készítő orvosunk kiemelkedően jó esztétikájú munkát végez, így tömése abszolút beleolvad a környezetébe.

Betétek – inlay/onlay

A betét, olyan szilárd tömésfajta, amelyet fogtechnikus készít el, lenyomat alapján. Kiterjedése alapján megkülönböztetünk inlay-ket (kisebb méretű) és onlay-kat (nagyobb méretű). Alapanyagát tekintve készülhet fogászati kompozitból, porcelánból és aranyból.

Gyakran előfordul, hogy a fog anyagából a régi tömés és a szuvas területek eltávolítását követően kevés marad, így a fog csak igen nagy töméssel lenne helyreállítható. Az átlagos tömések velejárója a zsugorodás, így a fog és a tömés között rés alakul ki, ahol a baktériumok megtelepedhetnek, újra szuvasodást okozhatnak.
Tehát a tömésekhez képest a betétek élettartama kb. háromszor hosszabb. Gyökérkezeléskor is gyakran készül fogbetét, hiszen a kezelés során a fogak szerkezete meggyengül, könnyen törhet, onlay segítségével viszont a károsodott fogak megmaradhatnak.

Héjak

Nem csak színét, hanem alakját is tökéletesíthetjük fogainknak, főleg ha anyagában apró hibák észlelhetőek például fehér folt vagy zománchiány. Ezekre is kiváló megoldás a porcelán héj készítése. Minimális beavatkozás mellett egy vékony 0.5-1 mm-es réteg kerül a fogak felszínére, amellyel azok esztétikai megjelenése kedvezően befolyásolható.

Koronák

A fémmentes porcelán korona

Abban az esetben, ha fogai többször áldozatul estek a fogszuvasodásnak, ezáltal nagy tömés vagy régi korona található a fogon, az igazán esztétikus megoldást egy olyan porcelán korona nyújtja, mely nem fém alapra készül. A Procera® fémmentes koronákkal nyugodtan mosolyoghat, fogai teljesen természetesek lesznek. Egy, de akár több fog teljes pótlása is megoldható a Procera AllCeram® fogászati rendszerrel. Hosszú távú megoldást jelent, ugyanakkor teljesíti a legigényesebb esztétikai követelményeket is.

Procera korona - SoulDental Fogászati Központ

Procera rendszer előnyei a hagyományos technológiával készült korona-/hídpótlásokkal szemben:

  • 6 mikrométer pontosságú váz
  • Amerikában, a Procera gyárban optimalizált, specifikus gépek faragják kész zirkónium-dioxid tömbökből. Ezáltal sok hibaforrás kiküszöbölhető (fogtechnikus “szemmértéke”, váz utókezelése során keletkező pontatlanságok, stb.)
  • Amennyiben Nobel implantátumát (élethosszig tartó garancia) elveszti, amelyen Procera technológiával készült pótlás volt, a korona/híd vázát garanciálisan elkészítik az új implantátumra
  • 5 év törési garancia, bizonyos esetekben új lenyomat sem szükséges, hiszen a tőlünk kapott garancia papíron feltüntetett kódszám alapján előkereshető a váz elektronikus képe, amit a gyárban a gépek újra ki tudnak faragni
  • A garancia érvényes a világ összes országában, ahol a Procera technológiát használják

procera-cirkonium-dioxid-koronak-keszitese

Hidak

Foghiány esetén esztétikailag és funkcionálisan is tökéletes megoldást nyújthat a fogakra rögzített fix pótlás. A foghelyet határoló megcsiszolt fogakra egy- egy koronát helyezünk ezzel közrefogva a műfogat, eltűntetve a hiányt. Tökéletes megoldás lehet az önfeledt mosoly elérésben, továbbá biztosítja a magabiztos és elengedhetetlen rágófunkciót. A hiányzó fogak pótlása fontosabb, mint gondolnánk. Ez különösen kiváltképp érvényes az alsó sorban lévő hiányra, hiszen elmaradása, akár a felső fog elvesztését is okozhatja.

híd

Fogsorok

Kombinált fogsor

Ha egy páciensük nagy foghiánnyal bír, ám az implantáció anyagi vagy anatómiai okokból kifolyólag nem lehetséges, akkor kombinált fogsort készítünk. A fogpótlás ezen módja fix és kivehető részekből áll, amelyek között a kapcsolódást fém kapoccsal vagy egy esztétikusabb speciális és láthatatlan összekötő elemmel oldjuk meg.

Kivehető fogsor

Teljes foghiány esetén kivehető fogsort készítünk. Azoknak ajánljuk, akiknél az implantáció lehetősége valami oknál fogva nem áll fenn. Számukra tökéletes megoldást nyújthat a kivehető protézis, melynek megtámasztása teljes mértékben a nyálkahártya feladata. Ha valakinek sorvadt állcsontgerince van, annak a fogpótlás stabilitása nem lesz kielégítő, ez esetben van szükség a ragasztásra.

Amiben különlegesek vagyunk

A SoulDental Fogászati Központ abban a kivételes helyzetben van, hogy saját praxislaborral rendelkezik. Ennek a legnagyobb előnye, hogy esztétikus fogpótlásaink készítésekor a fogtechnikus saját szemével láthatja a maradék fogak színét, egyedi jellegzetességeit és ez alapján készíti el a megtévesztésig hasonló koronákat, héjakat, hidakat. Minden pótlásunk készítésekor tartunk egy úgynevezett mattpróbát, mely során a félig elkészült pótlás színét, alakját a pácienssel együtt ellenőrizzük a tökéletes eredmény érdekében.

Orvosaink, akik az esztétikai fogpótlásokban segítségére lehetnek

mkd-team-image
Dr. Schatz Balázs
orvosigazgató, konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos, esztétikai specialista
mkd-team-image
Dr. Kende Dóra
Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos, gyökérkezelő specialista
mkd-team-image
Dr. Németh Dániel
konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos, parodontológus rezidens
mkd-team-image
Dr. Sebők Vivien Brigitta
Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos

Időpontkérés

Fontosnak tartjuk a tájékoztatást, hisz a pontos utasítások, és azok betartása nagyban hozzájárulnak egy-egy beavatkozás kimenetelének sikeréhez.

Az itt olvasható és letölthető betegtájékoztatónk remélhetőleg segítségére lesz.

Pácienstájékoztatók

Támák, amik érdekelhetik