Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Zugligeti út 60.

1121 Budapest

Kövess minket

Fogbeültetés – Segítünk a döntésben!

Fogbeültetés – Segítünk a döntésben!

Mi az a fogpótlás  –  fogászati implantáció, fogbeültetés?

A foggyökér mesterséges pótlását nevezzük fogimplantációnak, fogbeültetésnek. A fogászati implantátumok valójában mesterséges foggyökerek, amelyek tökéletesen beépülnek az állcsontba, biztonságos alapot nyújtva a kivehető, vagy fix fogpótlásnak.
A fogászati implantátum egy titánból készült műfoggyökér, mely funkcionálisan képes helyettesíteni a valódi foggyökeret, erre rögzül később a felépítmény, illetve a különböző fogpótlások. Ez a nagytisztaságú titán teljesen szövetbarát, és lehetővé teszi, hogy az implantátum képes legyen a csontszövettel szorosan kapcsolódni. A fogbeültetési eljárás során a Nobel Biocare cég implantátumait alkalmazzuk.

Egy vagy több fog hiányánál, vagy akár teljes fogatlanság esetén is alkalmazható ez a megoldás.

 

 
collage-2

A világ legtöbbet használat implantátuma -NobelReplace

NobelReplace család egy, a fog gyökerét formázó implantációs rendszer, mely magas stabilitásával és egyszerűen alkalmazható fogpótlási megoldásaival vált a legkedveltebb implantációs rendszerré. Nyaki kialakítása segít a fogak természetes formájának, esztétikájának megtartásában, így nem csak funkciójában, de kinézetében is az igazihoz megszólalásig hasonlító fogpótlás készülhet.

Fogászati rendelőnkben a Nobel Biocare által forgalmazott implantátumokat alkalmazzuk.
Regisztrált fogorvosunk: Dr. Szilágyi Emese

 

mkd-team-image
Dr. Szilágyi Emese
parodontológus fogszakorvos, implantológus

 

Hogy mi szükséges, hogy ebben a kérdésben döntést hozzon?

A fogászati implantáció kapcsán kulcsfontosságú, hogy a megfelelő rendelőt illetve szakembert válasszunk. Fogászatunkon már 2002 óta végezzük sikeresen az implantációs beavatkozásokat. Szakorvosunk, Dr Szilágyi Emese nagy tapasztalattal rendelkezik az implantációs műtétek területén, kiváló szakértelemmel és precizitással végzi a fogbeültetéseket.

Ha bizonytalan a döntéssel kapcsolatba, olvassa el a fogbeültetés melletti érvekről szóló írásunkat.

  No posts were found.

AZ IMPLANTÁCIÓ – FOGBEÜLTETÉS MENETE

Konzultáció, kezelési terv

 

Első lépés a diagnózis felállítása, amely egy digitális panoráma röntgenfelvétel és egy 3D-s CT felvétel alapján történik. Az előzetes vizsgálatok alkalmával kiderül, hogy elvégezhető-e az implantátum beültetése. Megállapítjuk, hogy megfelelő-e az állcsont adottsága, a csont mennyisége és minősége. Csonthiány esetén például, egyéb beavatkozások is indokoltak lehetnek. Kiválasztjuk az Önnek leginkább megfelelő implantátum típust, majd Önnel egyeztetve megírjuk a kezelési tervet, melyből írásos ajánlat készül, ez a tervszámla egyértelműen tartalmazza a beavatkozások költségeit.

Tekintse meg videónkat a beültetés menetével kapcsolatban!

A beavatkozás előkészítése

A fogbeültetést nem lehet elvégezni, ha nem megfelelő a páciens szájhigiéniája, legyen szó ínyproblémáról, fogágybetegségről. Dr. Szilágyi Emese ennek a területnek a szakértője, így a fogbeültetésre érkező páciensek a legnagyobb biztonságban érezhetik magukat.

 

Fájdalommentes műtéti eljárás

A műtét helyi érzéstelenítésben történik és mivel a csontszövetekben kevesebb az idegvégződés, ezért fájdalomérzettel nem jár a beavatkozás. Enyhe nyomást, rázkódó mozdulatokat érzékelhetnek csupán. Speciális sebészi készülékkel elkészítjük a mesterséges foggyökér helyét és betekerjük az előre megtervezett méretű implantátumokat a csontba. Az implantátum behelyezése után a műtéti szituációtól függően azonnal vagy néhány hét elteltével rákerül az ínyformázó gyógyulási csavar. Ennek az a funkciója, hogy a fogbeültetést követően az íny elnyerje ideális formáját a végleges implantációs pótláshoz.

 

Gyógyulás

A műtétet követően részletes tájékoztatást nyújtunk arról, hogy mire kell odafigyelni annak érdekében, hogy a gyógyulási periódusban az implantátumok maximálisan becsontosodjanak, hogy hosszú távon stabilizálódjanak. Általában 2-3 hónap (alsó állcsont) vagy 4-5 hónap (felső állcsont) elég ahhoz, hogy az implantátum annyira rögzüljön, hogy terhelni lehessen, azaz fogat lehessen rá pótolni. Bizonyos esetekben a teljes becsontosodáshoz hosszabb időre, akár egy évre is szüksége lehet.

 

Ideiglenes pótlás – végleges pótlás

Pácienseink számára ideiglenes koronát vagy hidat biztosítunk, amelynek sajátossága, hogy nem kerül terhelésre, így zavartalanul biztosítja a teljes gyógyulási folyamatot, illetve garantálja az esztétikus megjelenést. A gyógyulási idő elteltével következik a fogpótlás elkészítése. Először az íny védelme alatt gyógyuló implantátumot felszabadítjuk, majd az implantátumra ráillesztjük a felépítményt, amely már kiemelkedik a csont felszínéből, illetve az ínyből is. Ez még nem maga a korona. A felépítmény úgy néz ki, mint egy fogcsonk, amelyet a fogorvos lecsiszolt. Erre lehet majd ráhelyezni a fogtechnikai laboratórium által elkészített fogpótlást, a fémmentes vagy a hagyományos koronát, hidat, esetleg kivehető fogsort.

 

Egy különleges eljárás – az azonnali implantáció

Azonnali implantáció alatt azt értjük, ha a foghúzás időpontjában történik az implantátum beültetése.
Az implantáció hagyományos menete szerint a foghúzás után 2-3 hónapot várunk, amíg az íny begyógyul, és a csontosodás megkezdődik. Tudni kell azonban, hogy minden foghúzást csont és ínylebomlás követ, így minél később kerül sor az implantációra, annál kevesebb a csont és nehezebben kivitelezhető a fogbeültetés.
Azonnali implantációval ez a kedvezőtlen csontlebontódási folyamat elkerülhető. A csontosodási idő leteltével lehet a végleges fogpótlást elkészíteni, ami lehet fémmentes, esztétikus Procera korona és híd, vagy a hagyományos fémkerámia korona illetve híd.

Az azonnali implantációval kapcsolatban olvassa el írásunkat! Azonnali implantáció

 

Kapcsolódó videóink – a korai és kései implantáció

A fogbeültetés költségei

A fogbeültetés költségei kiszámíthatóak, tehát Ön előre tud tervezni. A költségekkel kapcsoltban három döntést kell meghoznia, de fontos, hogy minden lehetőségről jól informált legyen.

El kell döntenie, milyen típust választ!

A felmerülő kérdéseket az implantációs konzultáció keretein belül tudja tisztázni. A kezelőorvosa minden szükséges információt megad Önnek, és javaslatokat tesz a foghiány kezelésének ideális megoldására, majd elkészíti az Ön személyre szabott tervszámláját.

SoulDental Fogászati Központ - Implantátumok
Implantátum típusok

 • Nobeli Active implantátum
 • Nobel Replace CC implantátum
 • Alpha Bio implantátum

 

 
Felépítmény típusok

 • Titánium felépítmény
 • Cirkónium felépítmény
 • Fixen rögzített felépítmény
 • Csavarozható felépítmény

 

 

Pótlás a felépítményre

 • Porcelán leplezésű fémkerámia korona
 • Fémmenetes Procera korona
 • Csavarokkal rögzített fogsor

Mit is tartalmaz tehát az implantáció ára?

 A minőségi implantátumot (mesterséges foggyökér)
A szájüreg műtéti előkészítését
A helyi érzéstelenítést, a fájdalommentes beavatkozás érdekében
Az implantátum műtéti beültetését
A műtét utáni digitális kontroll panoráma röntgenfelvétel készítését
Orvosi recept felírását (antibiotikum, fájdalomcsillapító)
Egy héttel a műtét után a varratok eltávolítását
Két héttel a műtét utáni biztonsági kontrollvizsgálatot

A témával kapcsolatos videóink

Ön nem kockáztat! – Garanciát vállalunk!

Klinikánkon az elvégzett kezelésekért természetesen garanciát vállalunk. Ennek időtartamát a kezelést végző fogszakorvos egyezteti Önnel, illetve a számlán is feltüntetjük a garancia időtartamát. Fogimplantátumok esetén ez 10 évet jelent. A garancia érvényességének meghatározó feltételei közé tartozik, a fogmű rendeltetésszerű használata, a kezelőorvos utasításainak betartása, a megfelelő szájhigiénia fenntartása, illetve a félévenkénti szájhigiéniás kezelésen való részvétel. Fontos továbbá a hat havonta esedékes díjmentes kontrollvizsgálaton való megjelenés, és évente a röntgen kontroll elvégzése.

 

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!

 

 

  Kapcsolódó blogbejegyzéseink

  No posts were found.