Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Zugligeti út 60.

1121 Budapest

Kövess minket

Felnőttkori fogszabályozás

Felnőttkorban sem késtünk még el, ha tökéletesen rendezett fogsort szeretnénk! Vannak azonban ezzel kapcsolatban félelmeink. Jobban fog fájni? Egyáltalán,  hogy fogunk vele kinézni? Nem kínos ez egy felnőtt embernek? 

Ma már a fogszabályozás felnőttkorban is egy hétköznapi, kíméletes, széles eszköztárral rendelkező  fogászati eljárás, mely segítségével a helytelen pozícióban lévő fogakat a megfelelő helyzetbe tudjuk állítani.

MILYEN KÉSZÜLÉKEKET HASZNÁLHATUNK FELNŐTTKORBAN?

A mai felnőttek képzeletében még a régi kizárólag fémből készült, fájdalmas és hosszadalmas fogszabályozás képe él. Ez ma már nem így van!
Felnőttek esetében, mivel már nem számíthatunk az állkapocs növekedésére, és csak maradófogak vannak, általában rögzített, azaz felragasztott készülékeket használunk, de felnőttek részére is léteznek  kivehető, sőt  ma már a legkorszerűbb technológiával készült úgyneveztt láthatatlan fogszabályozó készülékek is. 

Invisalign - láthatatlan fogszabályozás - SoulDental Fogászat

EGY MODERN KIVEHETŐ ESZKÖZ – AZ INVISALIGN LÁTHATATLAN FOGSZABÁLYOZÓ

Sokan félünk a felnőttkori fogszabályozással kapcsolatban az azzal járó esztétikai kellemetlenségektől.  Ez ma már a múltté! Fogászatunkon elérhető a világ legfejlettebb fogszabályozó rendszere, a láthatatlan fogszabályozás.
A láthatatlan fogszabályozás során használt készülék nem más, mint egy speciális 3D nyomtatási technológia segítségével előre elkészített átlátszó műanyag sínek sorozata, amelyek pontosan illeszkednek a fogsorra.
Az Invisalign fogszabályzó a fogsor kivételesen pontos, kényelmes, és kiszámítható szabályozását teszi lehetővé.
Minden egyes fogszabályozó egyedileg a legújabb 3D nyomtatási technológiával készül, így a fogak mozgatása kíméletes és hatékony módon történik.
Minden egyes darabon apró módosítások vannak az előzőhöz képest. Ezek a módosítások mozgatják a fogakat a megfelelő helyre és irányba. Napi 20-22 órán át kell hordani, tehát egész nap kivéve az étkezés és fogmosás idejét. A készülék azonnal megszokható, fájdalommentes és rendkívül esztétikus, hiszen az átlátszó műanyag gyakorlatilag láthatatlanná teszi a külső szemlélő számára.
A Clin Check  technológiával digitálisan feltérképezhető a teljes Invisalign szabályozási folyamat. Így  már a kezelés megkezdése előtt láthatóvá válik, milyen eredményekre számíthatunk.
Ez a teljes anyagi tervezhetőséget is lehetővé teszi.
A sínek száma a rendellenesség mértékétől függ. Az Invisalign fogszabályozó mindenfajta rendellenesség kezelésére alkalmazható, és teljes mértékben képes kiváltani a rögzített készülékek használatát.

 

Fogszabályozás - rögzített fogszabályozó - SoulDental Fogászat

Rögzített fogszabályozó

A rögzített, köznyelven felragasztott készülékek készülhetnek fémből, porcelánból, de van ezeknek a fogak belseje felől felragasztott változata is.

A rögzített fogszabályozás során használt felragasztott készülékek – azaz a rögzített fogszabályozó – készülhet hagyományosan fémből, amely olcsóbb és a szájhigiénia szempontjából előnyösebb, mert könnyebb tisztítani és az ételmaradék is kevésbé tapad rá. A fémből készült fogszabályozó lehet ún. önligírozó, amellyel a kezelés bizonyos esetekben lényegesen rövidebb ideig tarthat. Akinek pedig az esztétika a fontos, az kérheti a porcelán, fogszínű fogszabályzót vagy azt, hogy a nyelv felőli oldalra kerüljön a készülék, azaz belülre.

Ha elkezdődött a kezelés, a készülék típusától függően 2-12 hetente kell rendszeresen megjelenni a kezelőorvosnál aktiváláson. A rögzített fogszabályozó kezelések általában 2-2,5 évig tartanak. A felragasztott készülék eltávolítása után nem ér véget a terápia, mert ún. retenciós készüléket kell viselni, amíg a fogak az új helyükön meg nem szilárdulnak. Ez a készülék lehet éjszakai kivehető, vagy felragasztott.

A fogszabályozó kezelés során a páciens és a kezelőorvosa között szoros együttműködésre van szükség ahhoz, hogy a lehető legjobb végeredmény szülessen a legkevesebb mellékhatás mellett.
A szájhigiéniára a kezelés teljes ideje alatt kiemelt figyelmet kell fordítani. Naponta háromszori fogmosás mellet speciális fogkefe, fogköztisztító kefe, fogselyem használata szükséges, és esetenként a rendelőben végzett szájhigiéniás kezeléssel kell mindezt kiegészíteni.

A fogászatunkon elérhető készülékek mindegyike  igyekszik megjelenésével kielégíteni a legmagasabb szintű esztétikai igényeket. 

Fogszabályozás felnőttkorban -SoulDental Fogászat

Kapcsolódó blogbejegyzéseink

A fogszabályozás felnőttkorban is lehetséges!

Kérdése van? Írja meg!

    Időpontkérés

    Témák, amik érdekelhetik