Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Bimbó út 139/B

1026 Budapest

Kövess minket

Fél a fogászati kezelésektől? Egy különleges módszer!

Fél a fogászati kezelésektől? Egy különleges módszer!

Mi figyelünk a részletekre, ha ön fél a fogászati kezelésektől!

A fogorvostól, a fogászattól való félelem meglehetősen gyakori probléma. Bárki érintett lehet, nem kell kellemetlenül éreznie magát, ha hasonló cipőben jár.
Fontosnak tartjuk, hogy pácienseink a kezelés alatt is jól érezzék magukat, és a félelemnek, szorongásnak ne legyen visszatartó ereje a rendszeres fogászati ellenőrzések esetleges beavatkozások során sem.   

Szorongás nélkül a fogorvosnál című írásunkban összeszedtük az ezzel kapcsolatos részleteket, álláspontunkat.

A legtöbben nyugtatókhoz, szorongáscsökkentőkhöz nyúlnak félelmeik, szorongásuk csökkentése érdekében.
Van azonban egy különleges módja ennek, ami a fogászati kezelés alatt is nagy segítséget nyújthat. Ez pedig nem más, mint a zene! 

 

Egy különleges módszer a fogorvostól való szorongás csökkentésére – a zene jótékony hatása

Napjainkban egyre többen kutatják a zene és az agyunk között létrejövő varázslatos kapcsolatot és a zene szervezetünkre gyakorolt pozitív hatását. 

Számos vizsgálat igazolta, hogy a zene növeli a koncentrációt, a kreativitás, segít az emlékezésben, támogatja fogyást, gyorsítja a munkát,  de számos szervezetünkre gyakorolt hatása mellett bizonyítottan csökkenti a stresszt és a szorongást is.
Kimutatták, hogy a zenehallgatás – legalábbis lassú tempójú és alacsony hangmagasságú dal szöveg és hangszer nélküli zenék – megnyugtathatják az embereket még a stresszes vagy fájdalmas események alatt is. 

A megfelelően megválasztott zene ugyanis csökkenti a szorongás okozta pulzusszám és a vérnyomás emelkedését, és csökkentheti a kortizolszintet – tehát a stressz biológiai tüneteit.
A zene stresszcsökkentő hatásai bizonyos esetekben erősebb is  lehet, mint a gyógyszeres kezelésé.

 

Egy különleges zene  és egy különleges kísérlet! 

Egy brit együttes, a Marconi Union hangterapeutákkal összefogva, a szorongás oldására, a vérnyomás és a pulzusszám csökkentésére írt egy szerzeményt. A dal címe: Weigthless, magyarul Súlytalanul.

 

A stresszoldásra szerzett mű

A zene szorongáscsökkentő hatása

Mindlab International laboratóriuma által végzett kutatás megállapította, hogy a Súlytalan hallgatóinak 65% -kal csökkent az általános szorongása és 35% -kal a nyugalmi állapotban mért életjeleik.

Hogy mi lehet a titka ennek a zenének? – erre Lyz Cooper, a Brit Akadémia hangterápiájának megalapítója adott magyarázatot.
A dal ritmusa percenkénti 60-as ütemben kezd, és fokozatosan lassul 50-re. A szívverésünk ennek megfelelően, természetes ütemben lassul. Körülbelül öt percet vesz igénybe ez a folyamat, és mivel nincs a melódiában ismétlődő dallam, az agy teljesen kikapcsolhat, hisz nem próbálja meg előre kitalálni, mi is következik.

Épp ezért a zene fontos szerepet tölthet be a fogászati kezelések során is.
Igyekszünk figyelni a részletekre!
Ha van olyan zene, ami segít Önnek a kikapcsolódásban, ellazulásban, mi nyitottak vagyunk rá! Bátran jelezze fogorvosának, mit szeretne a beavatkozás alatt hallgatni, ha nincs ilyen, mi is tudunk ajánlani:-)
Ha van önben szorongás, félelem a fogászati kezelések során,
próbálja ki fogászatunkon a zene jótékony hatását!

Ha tetszett írásunk, ne csak értékelje az oldal alján azt, de írja is meg nekünk, hogy az Ön számára mely zene az, ami a legmegnyugtatóbb hatású.

    Témák, amelyek mér érdekelhetik

    No posts were found.

     
    Tartalom