Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Bimbó út 139/B

1026 Budapest

Kövess minket

Esetbemutatás- Azonnali implantáció

Esetbemutatás- Azonnali implantáció

 Dr. Szilágyi Emese írása

Az azonnali implantáció azt jelenti, hogy a foghúzással egy időben kerül az implantátum behelyezésre, amelynek vannak előnyei és hátrányai is. Előbbiek közé tartozik, hogy szépen lehet vele a fog körüli lágy részeket, az ínypapillát megőrizni, kiváló esztétikai eredményt kaphatunk vele. Nagyon lerövidül a kezelési idő és kisebb trauma maga a műtét is, hiszen lebeny készítés nélkül implantálunk, tehát nem választjuk el az ínyt a csontról. Nem utolsó sorban előnye még, hogy rövidebb ideig kell ideiglenes fogpótlást viselni a foghiány eltűntetése érdekében.

Az azonnali implantáció sikeraránya alacsonyabb az irodalom szerint és van, hogy a kezelés abszolút nem kivitelezhető. Ilyen eset lehet, ha nagymértékű a gyulladás és/vagy buccális csontveszteség keletkezik az eltávolítandó fog mellett, ezért a foghúzás traumatikussá válhat. Hátránya még továbbá, hogy ha kevés a csont a menthetetlen fog gyökerétől apikálisan – tehát a fog gyökerének csúcsánál- szintén nem történhet meg a kezelés. Fontos szem előtt tartanunk, hogy a műtétet tapasztalt kolléga végezze, hiszen kivitelezése nehezebb, mint a gyógyult csontba beültetett implantátum.

Az alábbiakban egy 2007-es eset figyelhető meg képekben. Egy fiatal hölgy fogát perforálták egy gyökérkezelésnél, ezért a fogat el kellett távolítanunk, helyére pedig implantátumot beültetnünk.

Kapcsolódó videóink – az implantáció időzítése

Kapcsolódó blogbejegyzéseink

No posts were found.

 
Tartalom