Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Bimbó út 139/B

1026 Budapest

Kövess minket

Mindent a tesztelésről

https://dentalcoop.hu/wp-content/uploads/2020/03/coronavirus-1500x700.jpg

Igyekszünk az akut ellátás körülményeit úgy alakítani, hogy mind magunk, mind pácienseink védelmét – lehetőségeinkhez mérten – biztosítani tudjuk.

Akinek COVID-19 vírusfertőzésre utaló tünete van, vagy fennállhat a fertőzöttségének gyanúja, kérjük, ne kérjen időpontot!

Az elvégzett gyorsteszt során kapott esetleges pozitív teszteredmény kizárja az akut fogászati kezelés megkezdését.

 

A teszt ára:  15.000 Ft

Fontos információ!

Az elvégzett koronavírus-szűrés illetve fogászati kezelés ellenértékét kizárólag bankkártyával tudja fizetni.

Online bejelentkezés

Bejelentkezem »

.iconsidebar .item {text-align:center;border:1px solid #cfcfcf;padding: 24px;margin-bottom:20px;}.iconnum {font-size: 200%;line-height: 1;}.text p {font-size: 130%;color: #000 !important;}.iconsidebar .btn {border-radius: 0px !important;border: 0px;color: #fff;background: #c3932f;}.iconsidebar .btn {white-space: normal !important;}

  • A teszt az EU-ban jóváhagyott engedéllyel rendelkezik.
  • 90% feletti pontossággal mutatja meg a fertőzés aktív vagy már lezajlott állapotát, valamint azt is, ha a páciens valószínűleg nem fertőződött meg a COVID-19 vírussal.
  • A teszt a fertőzést követő 3-5.  naptól képes a legpontosabb információ nyújtására, s a lefolyt fertőzést követően akár 2 hónap elteltével is kimutatja a vírussal való korábbi fertőzést.
  • A mintavétel az otthoni vércukor-méréshez hasonló. A gyorsteszt az ujjbegyből nyerhető egy csepp vér, és a rendelő által rendelkezésre bocsájtott teszt segítségével végezhető el.
  • Az eredmény 10 percen belül leolvasható.
https://dentalcoop.hu/wp-content/uploads/2020/03/tesztelés-600x400.jpg

Az akut ellátás előtt végzett tesztelés menete:

 

  1. Online jelentkezési lap kitöltése. A recepció által kezdeményeztt telefonos időpontegyeztetés.
  2. A pontosan érkező páciens a gyorsteszt elvégzésére kialakított helységben kerül fogadásra.
  3. COVID-19 gyorsteszt elvégzése.
  4. Páciens a rendelőt a 10 perces teszt kiértékelési időtartamra elhagyja, s a szabadban vagy lehetőség szerint gépjárművében várakozik.
  5. A teszt kiértékelésének eredményéről telefonon és elektronikus úton is értesítjük. Az email, a teszt pozitivitása esetén a szükséges tudnivalókat, tennivalókat és információkat is tartalmazza.

Az akut ellátás menete a teszt eredményének tükrében

https://dentalcoop.hu/wp-content/uploads/2020/03/tesztelés-2-600x700.jpg

Mit jelent a negatív teszt?

A teszt 95%-os biztonsággal a 3-5 napnál korábbi fertőzést mutatja ki. Tehát, ha modjuk 2 napja találkozott a kórokozóval, és megfertőződött, a teszt negatív eredményt fog mutatni, noha akár már vírushordozó, azaz Ön is fertőző lehet.

Tudnia kell, hogy a fertőzöttség kiderítése közös érdek.

Tehát a negatív teszt sem jelent teljes biztonságot, ezért fektetünk hangsúlyt az önellenőrzésre, és az online jelentkezési űrlapon egészségi állapotára tett nyilatkozatára.

Ha Ön érintett lehet, olyan fogászati kezelést kell igénybe vennie, ahol felkészültek a fertőzött páciensek kezelésére is.

 

Negatív teszteredmény esetén

A páciens rendelőben újra fogadásra kerül a kezeléseket végző másik helyiségben. Előszőr ellenőrizzük, hogy a szükséges fogászati kezelés sürgősségi esetnek minősül-e. Ha igen, elvégezzük a kezelést.

Itt szeretném kiemelni, hogy kormányrendelet tiltja számunkra minden olyan beavatkozás elvégzését, amely nem akut, azaz halasztható, még abban az esetben is ha a gyorstesztje negatív lett.

Az elvégzett fogászati kezelés ellenértékét kérjük távozás előtt egyenlítse ki recepciós kollégánknál, melyet kizárólag bankkártyával tud megtenni.

Pozitív teszteredmény esetén

Abban az esetben, ha a koronavírus-gyorsteszt pozitív lett, nem áll módunkban kezelni Önt. Sajnos nem áll rendelkezésünkre olyan védőfelszerelés, amely biztonsággal megvédene minket – pedig nagyon be leszünk öltöztetve -, és az Ön után érkező pácienseket a fertőzéstől. Még úgy sem, hogy a fogászati beavatkozás után kivételes hangsúlyt fektetünk a fertőtlenítésre. Távozáskor igyekszünk Önt ellátni minden fontos információval a fertőzéssel kapcsolatban, és  elirányítjuk olyan intézménybe, ahol felkészülten tudják fogadni a COVID-19 vírussal fertőződött pácienseket.

 

https://dentalcoop.hu/wp-content/uploads/2020/03/tesztelés-3-600x300.jpg