Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00

Szombat - Vasárnap: Zárva

Zugligeti út 60.

1121 Budapest

Kövess minket

A fogápolás alapvető szabályai

A fogápolás alapvető szabályai

Az Ön számára hihető, hogy a teljes lakosságra vonatkoztatott statisztikai adatok szerint egy átlagos magyar ember éves fogkrémfelhasználása mindössze egyetlen tubus? Meglepődik azon, hogy milyen kevesen adták azt a választ a megkérdezés során, hogy félévente elmennének egy fogászati vizsgáltra, fogkőszedésre?
Annak ellenére, hogy már gyerekkorban megtanuljuk, mennyire fontos a helyes szájápolás, felmérések sora bizonyítja, hogy óriási problémák vannak nálunk a szájhigiéniai állapotokat illetően.
Ön,  aki vélhetőleg páciense fogászatunknak, valószínűleg javítja a stazisztikát, de azok között is, akik rendszeresen mosnak fogat,  gyakorta előfordul, hogy rosszul végzik azt!

Vajon tudunk újat mondan Önnek a fogmosás alapvető szabályaival kapcsolatban?

Számos tévhit kering a helyes fogmosásról, pedig csak néhány alapvető szabályra kell figyelni!

  1. Puha és soksörtéjű fogkefét használjunk, mellyel nem erőből dörzsölve, hanem kis körkörös mozdulatokkal, fejét a fogíny felé fordítva mossuk meg a fogainkat!
  2. A nyelvünkről se feledkezzünk meg!
  3. Savas ételek és italok után várjunk fél órát a fogmosással, mert hatásukra a zománc némiképp „felpuhul” így akaratlanul is elősegíthetjük fogaink kopását.
  4. Különösen fontos a fog nyaki területét, a fogak tövét  rendesen megtisztítani a lepedéktől, ugyanis ez ínygyulladást, fogkövet és előrehaladott esetben foglazulást okozhat.
  5. Minden felszínt tisztítsunk meg alaposan, nyelvünkkel ellenőrizve a felület „simaságát”.
  6. Fogkefénket kb. három havonta cseréljük le!

A témával kapcsolatos videóink

Ha kedve van, tesztelje tudását!